Netflix komt met nieuwe roast-serie over o.a. Anne Frank

Auteur: , 4 Reacties
Lachen of niet?

Humor moet schuren, maar schuurt dit te veel?

Doorgaans is de content op Netflix grotendeels netjes en politiek correct, maar dat valt niet te zeggen over een nieuwe serie van de streaminggigant genaamd Historical Roasts, een comedyshow georganiseerd door de Roastmaster General zelf, Jeff Ross.

Ross, uiteraard bekend van de Comedy Central roasts van onder andere Justin Bieber, Charlie Sheen en James Franco, komt met een nieuw format genaamd Historical Roasts. In dit programma worden, zoals de titel al een beetje verklapt, historische figuren belachelijk gemaakt in een vergelijkbaar format als de ‘gewone’ roasts.

Mensen zoals Martin Luther King Jr., Cleopatra, Abraham Lincoln en Anne Frank moeten op de ‘roast stoel’ gaan zitten en worden vervolgens verbaal helemaal kapot gemaakt. In een van de meer schokkende afleveringen wordt onze Anne Frank bijvoorbeeld geroast door onder andere Adolf Hitler.

Als mensen Ross (zelf Joods) vragen waarom hij Hitler niet als slachtoffer koos, antwoordt hij tegenover EW dat hij alleen mensen roast waar hij van houdt. Hij voegt daaraan toe dat men nogal snel het verhaal van Frank vergeet en dat dit een geschiedenisles is voor millennials. Hij voegt zo humor en waargebeurde historie bij elkaar.

Ondertussen stelt de Anne Frank Stichting tegenover Nu.nl dat ze het programma niet gezien hebben. “Afgaande op wat we gelezen hebben betreft het hier smakeloze satire. We willen het hier graag bij laten.”

Wat je standpunt ook is, Historical Roasts is vanaf nu te zien op Netflix. Zoals gezegd worden Anne Frank, maar ook Freddie Mercury, Cleopatra en Abe Lincoln in de maling genomen door figuren die iets met de slachtoffers te maken hebben, veelal vertolkt door bekende acteurs en actrices.

Screen @Netflix4 reacties

*Freddie Mercury. Schaam u!!
@simonmc: Oef, ik schaam me inderdaad! Aangepast
wanneer is satire dan niet “smakeloos” volgens hen
Heb Freddy en Annie gezien: storm in een glas water.
Het is een veredeld verkleedfeestje met een paar one-liners die eigenlijk totaal niet hard zijn.

Anne Frank wordt totaal niet belachelijk gemaakt en er komen wat feitjes boven die op een (matig)-humoristische manier worden gebracht.
Hitler wordt gespeeld door Gilbert Gottfried (zelf Joods) en het is meer Gilbert met een snorretje op een vriendenfeestje.

Freddy is ook matig grappig; je moet echt in een melige stemming zijn voordat je hier dubbel om gaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).