Netflix verdient géén geld aan deze Stranger Things-zaken

Netflix verdient géén geld aan deze Stranger Things-zaken
De Amerikaanse streamingdienst harkt minder binnen dan je wellicht zou denken.

Het is je vast niet ontgaan dat het nieuwe seizoen van Stranger Things inmiddels live is gegaan op de Amerikaanse streamingdienst. Je kon het al zien in ons Netflix-overzicht voor juli. Bovendien heeft Netflix de nodige campagnes lopen. Stranger Things 3 vliegt je om de oren wat dat betreft. Het is nog veel gekker in de Verenigde Staten, waar verscheidenen bedrijven de serie aangrijpen om reclame te maken.

Van T-shirts tot mokken en van retro Coca Cola blikjes tot speciale hamburgers bij de Burger King. In de VS kun je bijna niet ontsnappen aan de Stranger Things-gekte die gaande is in het land van The Donald. Gek genoeg loopt Netflix niet keihard binnen op dit soort zaken. Dat laat de Amerikaanse streamingdienst weten tegenover CNBC.

Netflix verstrekt de licentie aan partijen om aan de slag te gaan met Stranger Things items. De bedrijven hoeven echter geen deel van die inkomsten af te staan aan de streamingdienst. Netflix zegt daar geen problemen mee te hebben, omdat het verstrekken van de licentie resulteert in reclame voor de serie. Stranger Things is immers exclusief te zien op Netflix, dus wie de serie wil zien moét wel een abonnement afsluiten. Zo profiteert het bedrijf er alsnog van.

Lees ook: Netflix geen fan van rokers in series in films

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *