‘Nieuwe Apple iPad kan objecten beter zien’

Auteur: , Geen reacties
iPad

Een bekende technologie van smartphones naar de tablet van Apple gebracht.

Een moderne iPhone ontgrendelen doe je via FaceID. Qua veiligheid is dit systeem van Apple best goed bedacht. Je hebt wel met een notch te maken, maar daar zitten dan ook 3D-sensoren in verwerkt die helpen bij het goed registreren van jouw gezicht. Ook 3D-technologie, maar een andere toepassing is een zogenaamde ToF-sensor.

Een ToF-sensor zie je steeds vaker gebruikt worden op high-end smartphones. Deze sensor helpt om objecten beter te herkennen. Het meet de tijd die nodig is voor het licht om een object te zien en weer terug te voeren naar de bron. Een smartphone, of, in dit geval een tablet

Volgens de doorgaans goed ge├»nformeerde analist Ming-Chi Kuo wil Apple namelijk zo’n ToF-sensor op de iPad gaan gebruiken. Op basis van een bericht van TF International Securities zou de Amerikaanse techgigant al volgend jaar een iPad met een Time of Flight-sensor op de markt te gaan brengen.

Het gerucht klinkt logisch. Apple is druk met onder meer augmented reality en een ToF-sensor kan weer helpen bij professionele toepassingen als het gaat om het in beeld brengen van 3D-objecten. (via Macrumors)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).