Nieuwe e-reader van PocketBook is waterdicht

Nieuwe e-reader van PocketBook is waterdicht
Waterdichtheid onder gadgets lijkt een vlucht te nemen. Nadat Sony begon met het waterdicht maken van haar high-end telefoons, volgde Samsung onlangs met de S5 die ook het nodige vocht kan weerstaan. Het Russische PocketBook maakt nu een e-reader waterproof.

De 6 inch Pocketbook Aqua 640 heeft een onverlicht e-ink touchscreen. E-ink is digitale inkt dat bestaat uit kleine bolletjes die aan één kant gekleurd en aan de andere ongekleurd zijn. Door een kleine elektronische lading kunnen ze worden gedraaid. De processor in de Aqua 640 werkt op een snelheid van 1GHz en heeft 256 GB aan werkgeheugen tot zijn beschikking.

De opslagruimte bedraagt 4GB. Klinkt weinig, maar voor een e-reader meer dan voldoende. Veel e-readers zijn uitgerust met een micro-SD-kaartslot, maar dat is bij de Aqua 640 niet het geval. Waarschijnlijk om ‘m waterdicht te kunnen krijgen. Ook fysieke knopen om door pagina’s te bladeren ontbreken. Connecten kan onder meer via wifi, ook is er ondersteuning voor Dropbox aanwezig.

De Pocketbook Aqua 640 wordt later deze maand op het Salon du Livre in Parijs geïntroduceerd. De adviesprijs ligt op 109 euro, wanneer je ‘m in Nederland kunt kopen is nog niet bekend.

[lg_folder folder=”PocketBook/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *