Nieuwe HP EliteBooks wensen geen pottenkijkers

Auteur: , 6 Reacties
Nieuwe HP EliteBooks wensen geen pottenkijkers

Zie hier, een nieuwe trend in techland!

Vorige maand schreven we hier over de nieuwe Thinkpads van Lenovo. Een van de opvallende vernieuwingen waren de komst van schuifjes voor de webcam. Dit moet de gebruiker een veiliger gevoel geven. Blijkbaar hebben we te maken met een nieuwe trend, want de vernieuwde HP EliteBooks hebben ook zo’n schuifje.

Zo kunnen laptop-bezitters zelf bepalen of de webcam zichtbaar is of niet. De laatste jaren gaan er berichten de ronde dat kwaadwillenden ongemerkt kunnen meekijken met je computer. Is je laptop virusvrij en beschik je over de laatste updates, dan is de kans erg klein dat je dit overkomt. Klik je ergens per ongeluk op, of zit je op een onbekende website, dan kan het toch gebeuren dat er iemand mee koekeloert. Je webcam afplakken kan zo een veilig gevoel geven. Techbedrijven nemen deze handeling van je weg door zelf met een oplossing te komen.

Alle laptops van de vijfde generatie EliteBook (830, 840 en 850) komen met zo’n schuifje. Let wel: wie voor de upgrade gaat en een touchscreen wenst krijgt geen cover voor de webcam. HP zegt dat dit technisch helaas niet mogelijk was.

Nieuwe HP EliteBooks wensen geen pottenkijkers

Naast de EliteBooks is ook de ZBook van HP in het nieuw gestoken. De laptops hebben een slanker ontwerp gekregen met dunnere bezels. HP richt zich met beide laptops op de zakelijke markt.

De belangrijkste vernieuwingen van de EliteBook is op één hand te tellen. Ze komen met de achtste generatie Intel-chip en ze hebben een nieuwe microfoon die is ontwikkeld om audiogesprekken beter te laten verlopen. De 840 en 850 zijn tevens te upgraden naar een 4k-scherm.6 reacties

Heb net een aantal van die schuifjes besteld op Alieexpress.
Hoewel ik zeer slechte ervaringen heb met HP (laptop), is dit een goede ontwikkeling.
@lekkaah: Ik ook … 2 jaar geleden een splinternieuwe HP Spectre X360 … (1300 euro !), wat een knaken ding ..
Allemaal gelul met drivers (was toen een bekend probleem) en deed niet wat ik wilde. Binnen 4 dagen retour en geld terug. Customer service was dan wel weer goed.
@turbobrick: driverssupport is idd dramatisch, ook veel problemen mee gehad
@turbobrick: Je had veel beter een MacBook Pro kunnen halen voor dat geld ;-)
@willeme: Willem .. ik heb een MacBook Air … Heb die aan mijn meisje gegeven. Ik vind OSX niet heel bijzonder en mijn workflow gaat achteruit. Ben echt een Windows man en mis teveel programma’s die voor mij belangrijk zijn en op OSX heb ik daar geen vervanging voor gevonden.

Vandaar dus een Windows machine.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).