‘Nieuwe iPhone gaat niet meer stuk na val’

Apple wil voorkomen dat je iphone scherm breektApple heeft wel een hele bijzondere manier gevonden om te voorkomen dat het scherm van je iPhone breekt als je ‘m per ongeluk laat vallen.

AppleInsider laat weten dat het techbedrijf een patent heeft verkregen op een systeem dat ervoor moet zorgen dat het iPhone-scherm niet kan breken. Dankzij de ingebouwde sensoren weet de iPhone wanneer ‘ie een harde klap kan verwachten. Zodra dit gebeurd zullen er pootjes uitklappen, die ervoor zorgen dat de iPhone in ieder geval niet op het scherm valt.

Apple wil voorkomen dat je iphone scherm breekt

De pootjes worden aangestuurd door motortjes en komen uit alle vier de hoeken van de smartphone tevoorschijn. Volgens het patent zijn de pootjes niet aan te sturen, maar klappen ze na verloop van tijd vanzelf weer in.

Nog geen reacties

    • @ffw88: Precies … ook het vallen op de ‘rug’ knappen ze niet van op.

      Mijn inziens is er alleen winst te behalen in sterkere materialen. De omstandigheden mbt het vallen zijn zo divers dat je er nog nauwelijks iets mee kan (met een KALE smartphone).

  1. Kansloos !
    Als je een pootje moet hebben (4 stuks, op elke hoek 1) dat vanaf 1.5 meter de klap moet kunnen opvangen en daarna weer rustig kan invouwen/schuiven dan heb je een serieus woeste constructie nodig want anders is je kleine mechanisch/electrische aandrijving helemaal defect of op zijn minst niet meer uitgelijnd.

    Mind you, dit moet een ultra klein, ultra licht systeem zijn dat meerdere malen moet kunnen werken en ook weer verdwijnen. Ik zie dat niet gebeuren in een smartphone die licht en slank moet zijn en zeker niet nog duurder dan de huidige generaties.

    Snap het patent wel, ook als er niks uit komt dan is er geen man overboord. Beter om het veilig te stellen dan achter de feiten aan te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *