Nieuwe iPhones kraken: dit bedrijf doet het voor je

Auteur: , Geen reacties
iPhone 7

Apple probeert iOS en zijn iPhones met elke updates beter te beveiligen, maar ook nu lopen ze achter de feiten aan.

Met de introductie van iOS 12 leek het weer een stuk ingewikkelder te worden om iPhones te kraken, ongetwijfeld tot grote frustratie van de autoriteiten. Zij kunnen de gegevens op iPhones immers goed gebruiken bij het oplossen van misdaden. Denk aan locatiegegevens, berichten, gebruikte apps, enzovoort.

DriveSavers claimt nu dat het software heeft ontwikkeld die data 100% gegarandeerd van beveiligde iPhones kan halen. Het maakt dus niet uit hoe ingwikkeld je toegangscode is: DriveSavers zou je altijd te snel af zijn. De software kost 3.900 dollar, maar voor de overheid is dat natuurlijk een schijntje.

DriveSavers laat natuurlijk niet weten hoe zijn tools precies werken, want dan kan iedereen met de techniek aan de haal gaan. Er is nog een kleine kanttekening, want de eerder genoemde overheid hoeft ook niet aan te kloppen bij het bedrijf. DriveSavers heeft al aangegeven dat het zich alleen richt op consumenten die hun toegangscode kwijt zijn.

Wil je de iPhone van een overleden vader, moeder of ander familielid kunnen kraken, dan zul je bijvoorbeeld ook echt met bewijs van het overlijden moeten komen. Anders helpt DriveSavers je simpelweg niet. De grote vraag is natuurlijk: hoe lang heeft DriveSavers dit monopoly en hoe lang duurt het tot de autoriteiten ook een manier vinden om nieuwe iPhones te kraken?Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).