Nieuwe trailer van Interstellar neemt je mee de ruimte in

Time is a flat circle...
De eerste beelden van Interstellar, de langverwachte nieuwe film van überregisseur Christopher Nolan, zijn eindelijk te zien in een officiële trailer.

Over het plot van de film is nog niet veel bekend. Wat we weten is dat het zich afspeelt in de nabije toekomst, waar regeringen en economieën mondiaal zijn ingestort en voedsel schaars is. Zelfs de NASA bestaat niet meer. Als er plotseling een wormgat ontstaat in de ruimte wordt Coop (Matthew McConaughey) samen met een resterend groepje NASA-onderzoekers opgeroepen om de mogelijkheden te onderzoeken. Ergo: ze ondernemen een poging om naar andere dimensies reizen. Dat lijkt na het zien van de zojuist vrijgegeven trailer vast te staan.

Of Nolan zich ook op het vlak van tijdreizen durft te begeven durven we niet te zeggen. Wel is bekend dat de beroemde theoretische natuurkundige Kip Thorne, expert op het gebied van zwarte gaten en zwaartekracht, aan de film verbonden is als executive producer.

Op CinemaCon 2014 liet Christopher Nolan, de 43-jarige regisseur die eerder scoorde met The Dark Knight, Memento en Inception, al iets meer los over Interstellar. De film zou opgenomen zijn “als een documentaire” en Nolan zou grote blockbusters van vroeger zoals namen 2001: A Space Odyssey en Star Wars als inspiratiebron hebben gebruikt.

Hieronder de eerste échte trailer van Interstellar:
[gv data=”zSWdZVtXT7E”][/gv]

De vorige trailer, die zo’n vijf maanden geleden uitkwam, was vooral een aaneenschakeling van historische gebeurtenissen. Met het oog op ruimtereizen en het betreden van andere dimensies, uiteraard.
[gv data=”3WzHXI5HizQ”][/gv]

De rest van de Interstellar-cast zijn ook geen onbekenden, met onder andere Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, Bill Irwin, Mackenzie Foy, John Lithgow, Matt Damon, Casey Affleck, Wes Bentley, Topher Grace, David Gyasi en David Oyelowo.

Interstellar draait vanaf 7 november 2014 in de bios.

2 reacties

  1. Als voor Nolan en vele andere regisseurs ‘2001: A Space Odyssey’ een grote inspiratiebron is dan vergeten ze een essentieel aspect van deze klassieker nml de traagheid en rust. De scifi films moeten steeds sneller en flitsender. Als ze nou eens de helft van de special effects eruit gooien en het beste op slow motion gaan renderen dan krijg ik er weer zin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *