Nieuwe Windows telefoon krijgt 5mp front-camera

Auteur: , 5 Reacties
Nieuwe Windows telefoon krijgt 5mp front-camera

Microsoft komt na de overname van Nokia meteen met een nieuwe telefoon met als bijnaam 'Superman'.

Zo vertellen bronnen aan The Verge dat er hard gewerkt wordt aan een nieuwe telefoon met een vijf megapixel camera aan de voorzijde. Of dit een trend gaat worden is niet duidelijk. Maar feit is wel dat de nieuwe telefoon van HTC, de One M8, ook gebruik maakt van een vijf megapixel camera.

De ‘Superman’ zal daarnaast een 4,7″ scherm krijgen en eind dit jaar op de markt komen. Dit zal samen gebeuren met een tweede update van Windows Phone 8.1. De eerste update naar 8.1 zal in juli dit jaar plaatsvinden.

Onder welke naam dit toestel op de markt komt is nog onduidelijk. Zo heeft Microsoft nog geen uitspraken gedaan over een mogelijke naamsverandering van Nokia. Naast de ‘Superman’ worden er nog twee toestellen verwacht die beide speciaal voor Windows Phone 8.1 worden gemaakt. Maar ook over deze telefoons is nog maar weinig bekend.

Er gaan wel geruchten dat met de nieuwe Windows Phone update het mogelijk wordt om de telefoon te bedienen zonder het scherm aan te raken. Hiervoor zijn al enige tijd hardware sensoren in ontwikkeling die handgebaren detecteren.5 reacties

vraag me af of dit toestel een betere versie is van de lumia 930 of gewoon een telefoon is met alleen een goede front camera. Als het een betere versie is wil ik wachten op deze omdat scherm iets kleiner is dan de 930.
Oneplus One heeft ook een 5 megapixel front camera.
Waarom ligt de focus tegenwoordig toch altijd op onozele zaken zoals een camera? Een smartphone dient voor meer dan enkel selfies te trekken. Ik zou liever eens een smartphone zien met een batterij die 5 dagen meegaat zonder opladen.
@koenmb: Maar dat is niet trending, je moet toch mee met de selfie hype?!!!

Nee ben het met je eens, maar volgens mij is dat wel lastig. We willen steeds hogere resoluties, betere performance, foto’s maken met flits etc etc. Dat kost ”veel” energie, zeker voor een smartfeun. Ik denk dat er niet gigantische stappen gezet kunnen worden met de huidige soort accu’s. Misschien dat er nieuwe innovaties komen hiervoor om het op te lossen. Want het zou wel heel lekker zijn. Ja of een mobiel die door beweging, de accu oplaad. Hoe vaker je je been beweegt, hoe meer energie hij opwekt. Of door wrijving. Zou wel chill zijn tijdens het hardlopen. Is meteen je accu vol! haha ( win + win situatie )
Ik geloof dat dit de nokia 1030 zal worden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).