Nog 2 Nederlanders in de race voor een enkeltje Mars

Auteur: , 7 Reacties
Mars One selectie

Meer dan 200.000 mensen zagen het wel zitten om vanaf 2025 permanent op Mars te wonen zonder enige kans om ooit terug te keren. Na de eerste selectieronde heeft Mars One deze groep teruggebracht tot 1.058 mensen, waaronder twee Nederlanders.

Mars One, een initiatief van Bas Lansdorp, heeft zich tot doel gesteld om een permanente kolonie op vestigen vanaf 2025. En zo’n kolonie heeft uiteraard bewoners nodig.

Het idee is dat de rest van het selectieproces dat wordt uitgesmeerd over 2014 en 2015 te volgen zal zijn via een tv programma. In welke vorm dat precies gegoten gaat worden is nog niet bekend, maar daar schijnt hard aan gewerkt te worden.

Mars One is in elk geval van plan om in 2018 al een onbemande vlucht naar Mars uit te voeren. Daarvoor is onlangs een overeenkomst gesloten met Lockheed Martin en Surrey Satellite Technology Ltd. (SSTL). De reis naar Mars duurt zo’n zeven maanden. Een terugreis is niet mogelijk.7 reacties

Eh ????? tja en dan??
@bofkont: Eeuwige roem in de geschiedenisboeken van de toekomst?
@towi1989: Lol daar heb je wat aan.
@towi1989: Je zou alleen gezien worden als één van de mensen die de eerste stapjes op Mars heeft gezet, je naam zal niemand onthouden.. Maar ja, waarom zou je van Aarde af willen stappen? Ik bedoel, de aarde op zich is een fantastische plek. Jammer dat wij mensen er zelf een zooitje van maken.
@Johnnnyboy15nl: Maar iedereen kent toch de naam van Neil Armstrong en Buzz Aldrin. Dus ik denk dat de eerste mensen op Mars heus wel door de mensheid onthouden worden.
Overigens is Mars One zeer waarschijnlijk een scam. Ze hebben niemand die kennis van zaken heeft in het team, en hun ideeen over de financiering zijn een grap.

Lees de comments in deze AMA op Reddit, dat laat weinig twijfels over
http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/1tw2fy/i_am_bas_lansdorp_cofounder_of_marsone_mankinds/
@costyn: dat het een hoax/scam/luchtkasteel is verbaasd mij niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).