Nubia Red Magic Mars: gaming phone met beste prijs/kwaliteit?

Auteur: , 1 Reactie
Prachtig

Prachtig design!

2018 zag een heleboel trends in de smartphone-industrie en een daarvan was de gaming smartphone. Razer was zo’n beetje de eerste grote fabrikant die de combinatie van games en smartphones naar het volgende level bracht, maar al snel volgde Asus met deze over-de-top constructie en Xiaomi probeerde een goede budget-phone te maken. Wordt Nubia het nieuwe standaard?

Smartphones bedoeld om op te gamen zijn gericht op een grote doelgroep, maar eigenlijk ook weer niet. Ja, iedereen heeft een smartphone en heel veel mensen spelen wel eens Candy Crush of zo, maar slechts een klein percentage wil bijna €1000 euro uitgeven aan een Asus ROG. Nubia (bekend van hun twee-schermige smartphone) komt in eerste instantie in China met een smartphone die zacht geprijsd is maar toch een hoop kan, zo onthult Engadget.

De standaard versies bevatten solide specs: een Snapdragon 845 chipset, 6GB of 8GB RAM en respectievelijk 64GB en 128GB opslagruimte. Die laatste feature, de hoeveelheid opslagruimte, bekritiseerde ik eerder al (in het Xiaomi-artikel) en ook ditmaal is gekozen om het niet uitbreidbaar te maken. Jammer!

Maar voor de hardcore gamers (die om wat voor reden dan ook toch op een smartphone willen spelen terwijl je voor hetzelfde geld een Xbox One X of PlayStation 4 Pro hebt) is er altijd nog de high-end variant van de Red Magic Mars. Die uitvoering sport dezelfde processor, maar heeft maar liefst 10GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte. Kijk, nu komen we ergens.

Tot slot heeft de Red Magic Mars een simpele camera-setup (8MP seflie en 16MP rear), een 6-inch LCD-scherm van 2160×1080 pixels en een 3,800mAh batterij (die hopelijk met slimme software lang mee gaat onder zware druk). Oh, en hij heeft een sexy LED-strip aan de achterkant. Het oog wil ook wat!

De set komt met een tweetal ingebouwde schouderknoppen en voor wat extra knaken kun je zelfs een Switch-achtige controller-module aan de smartphone bevestigen. Deze controller bevat een joystick, pijltjes en nog wat extra bumpers. Hij ziet er in elk geval wat eleganter uit dan Microsoft’s lompe modules.

De Nubia Red Magic Mars komt over ruim een week uit in China voor (omgerekend) tussen de $389 en $575 dollar. Of en wanneer hij in Europa uit komt, lees je uiteraard hier!

Foto @Nubia1 reactie

Ik denk dat ik de versie met 10gb neem en mijn laptop ermee dood sla.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).