Obama is de eerste president die kan programmeren

Auteur: , 2 Reacties
Obama is de eerste president die kan programmeren

Nerd!

Het is grote techbedrijven en onderwijsinstellingen er veel aan gelegen om (jonge) mensen enthousiast te maken voor programmeren, en kinderen in het bijzonder. Tijdens het jaarlijks terugkerende Hour of Code van Code.org – dat geen uur, maar ween week duurt – worden er wereldwijd evenementen georganiseerd waar iedereen kan leren programmeren. Inclusief online lessen die een uurtje in beslag nemen. Ook Nederlandse scholen doen mee, inclusief basisscholen, middelbare scholen en ROC’s.

Dit jaar wordt Hour of Code gesteund door opvallend veel beroemdheden. Van Bill Gates, Mark Zuckerberg, Shakira, Carly Rae Jepsen, Macklemore, Ashton Kutcher tot president Barack Obama. Laatstgenoemde is daarmee de eerste president uit de geschiedenis van de VS die zich op informatica stort en leer programmeren.

Obama gaf een informatica workshop op het Witte Huis en codeerde daar zelf iets met Google’s Blockly tool in elkaar. Een klein stukje software waarmee je een vierkant op het scherm kan laten verschijnen. Simpel en nutteloos, maar van iemand die roept dat iedereen zou moeten leren programmeren (speech) mag je ook verwachten dat ‘ie zelf in staat is een paar regels code te schrijven.2 reacties

Er is een reden dat een junior programmeur 10k$-15k$ per maand in Silicon Valley betaald krijgt, zonder programmeurs geen product.
Ben een beetje on the fence mbt dit initief, dat het idee geeft dat ‘iedereen kan programmeren’. De waarheid is dat GOED kunnen programmeren net als GOED in wiskunde zijn is. (En je bent alleen van waarde in die wereld als je goed bent). Meeste mensen zullen nooit echt goed in wiskunde zijn, net als meeste mensen nooit echt goed in programmeren zullen worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).