Officieel: dit is de HTC One X9

Auteur: , 4 Reacties
Tadaaa

Na een behoorlijke lading lekjes is hij er nu echt, de HTC One X9.

Via het lekke internet hadden we hem al gezien, maar nu is het officieel. De nieuwe 5,5 inch smartphone van HTC draait natuurlijk weer op Android, al is het nog niet helemaal bekend welke versie het is. De behuizing is gedraaid pardon gefreesd uit een stuk metaal en dat duurt volgens de Taiwanese firma meer dan 300 uur en gaat in 50 stappen van blokje metaal tot een telefoonhuisje.

De 3000 mA batterij zou volgens HTC 15 uur non-stop praten toelaten of 10 uur video kijken. Over Android heeft HTC natuurlijk weer zijn eigen Sense skin geplakt. Het toestel wordt aangedreven door een Mediatek Helio X10 quadcorechip en heeft een intern geheugen van 32 GB dat met een micro SD is uit te breiden.

Voorlopig wordt het ding alleen nog maar in China verkocht en er is nog niets gemeld over een eventuele release in Europa. Dus wat hij moet gaan kosten is nog helemaal gokken, in China kost hij ongeveer €340.

Met dank aan Brian voor de tip!4 reacties

Goh, een behuizing die uit een blokje metaal gedraaid wordt, dat heb ik nog nooit gehoord :P
En 300 uur om een behuizing te maken? Eerlijk gezegd lijken beide niet echt te kloppen…
@bosje Als ze daadwerkelijk de behuizing draaien dan kan ik me best voorstellen dat het 300 uur duurt :p
Een bankwerker draait op een draaibank stukken metaal tot wat hij ervan wil maken: https://nl.wikipedia.org/wiki/Draaibank
@valetparker: Met draaien kun je cilindervormige werkstukken maken. Een telefoonbehuizing is niet cilindervormig dus dat wordt lastig.
Net zoals de One M9 zal de behuizing wel gefreesd worden: https://www.youtube.com/watch?v=wND6TCGaKvM vanaf 0:40.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).