Officieel: dit is de nieuwe Samsung Galaxy S9

Officieel: dit is de nieuwe Samsung Galaxy S9
Eindelijk is het toestel gepresenteerd.

Na een lange periode van geruchten heeft Samsung vanavond de nieuwe Galaxy S9 aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona. Vrijwel alles, van kleuren tot specificaties, waren al bekend over het nieuwe vlaggenschip uit Zuid-Korea. De onthulling van Samsung laat zien dat veel lekken en geruchten klopten, maar desalniettemin kunnen we zonder geheimzinnig gedoe de nieuwe Galaxy S9 aanschouwen.

Techniek
De Samsung Galaxy S9 heeft een 5,8-inch OLED-scherm en is daarmee gelijk aan zijn voorganger. De Galaxy S9+ heeft wederom een 6,2-inch OLED-scherm. De bezels zijn wel wat dunner waardoor de Galaxy S9 slanker oogt. Onder de kap heeft Samsung een nieuwe Exynos 9810 processor verstopt. Net als de Galaxy S8, komt de Galaxy S9 met 64GB opslag en 4GB werkgeheugen. De opslag is verder uit te breiden middels een microSD-kaartje. Fans van de headphone-jack kunnen opgelucht adem halen. De nieuwe Galaxy S9 beschikt over een 3.5mm-ingang. De vernieuwingen ten opzichte van de Galaxy S8 zijn niet baanbrekend. Zo zit de vingerafdrukscanner bijvoorbeeld nog steeds op de achterkant. “Do what you can’t” was de slogan van Samsung vanavond, maar dat marketingpraatje gaat dus niet helemaal op. Verder zijn de stereospeakers nieuw, die voor een betere geluidservaring moeten zorgen.

Officieel: dit is de nieuwe Samsung Galaxy S9

Samsung heeft de focus op de camera gelegd. Een groot deel van de presentatie draaide om dit onderdeel van de smartphone. Het nieuwe toestel kan volgens Samsung goede foto’s maken bij zwak licht. Een nogal zwak punt bij de meeste moderne smartphones. Daarnaast heeft de 12-megapixel camera een nieuwe slowmotion functie gekregen. Videobeelden kunnen met 960 fps worden opgenomen. Net als Apple, experimenteert Samsung met Augmented Reality (AR). De Galaxy S9 kan dankzij de nieuwe camera op basis van gezichtsuitdrukkingen emoties weergeven. Aan de voorkant zit een 8-megapixel camera. De Galaxy S9 heeft achter een enkele camera, de Galaxy S9+ heeft een dubbele camera.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ liggen vanaf 16 maart in de winkel in de kleuren zwart, blauw en paars. De Galaxy S9 kost 849 euro en de Galaxy S9+ gaat 949 euro kosten. Met deze prijs gaat Samsung concurrent Apple niet achterna, door de prijs onder de 1.000 euro te houden. Wel is de Galaxy S9 vijftig euro duurder geworden in vergelijking met de Galaxy S8. Voorlopig is de variant met 64 GB opslag de enige variant. Wie geduld heeft kan in de toekomst een Galaxy S9 met meer opslagcapaciteit verwachten.

7 reacties

  1. Ik vind 849 euro anders nog heel veel geld voor een telefoon. Ik zou dan liever wachten op de nieuwe Huawei P20, OnePlus 6 of Xiaomi Mi7. Dan heb je dezelfde performance maar dan voor 300 euro minder.

  2. wat een dure prijs. 949 euro voor de 64gb versie, dus de duurdere versie gaat ook over de grens van 1000. Vraag me af hoe die tendens verder gaat? Betalen we in 2020 1200 euro voor een samsung en 1500 voor een iphone?
    Al is Huawei niet veel beter met hun high end toestel.

  3. “Samsung heeft de focus op de camera gelegd. Een groot deel van de presentatie draaide om dit onderdeel van de smartphone. Het nieuwe toestel kan volgens Samsung goede foto’s maken bij zwak licht. Een nogal zwak punt bij de meeste moderne smartphones.”

    Ja, maar het écht grote nieuws was dat de camera een variabel diafragma van f/1.5 tot f/2.4 heeft.
    Allemaal leuk die lichtsterkere camera’s, maar dat gaat wel ten koste van scherpte, bij veel licht. Het variabel diafragma zou dit moeten ondervangen.

  4. Zal best een top toestel zijn maar die prijs…. gaat nergens meer over.

    Maakt de keuze alleen maar makkelijker voor mij om straks een Xiaomi, Honor, Nokia of Huawei in huis te halen die hetzelfde, of zelfs meer kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *