Officieel: dit is de Nokia 2.2 voor maar 119 euro

Auteur: , Geen reacties
Officieel: dit is de Nokia 2.2 voor maar 119 euro

Dat is een voordelige prijs voor een smartphone. Wat krijg je precies voor dat geld?

Nokia is vastberaden om, net als vroeger, de klanten met een kleine portemonnee te strikken. Dit doen ze door voordelige smartphones aan te bieden. HMD Global, het bedrijf dat boven Nokia staat, is verantwoordelijk voor deze marktstrategie.

In dat kader komt het bedrijf met de Nokia 2.2. Dit is een Android One smartphone. Android One is de ‘light’-versie van Google’s mobiele besturingssysteem, gericht op smartphones met een zacht prijskaartje.

De Nokia 2.2 heeft een 5.7-inch groot scherm. Op de achterkant zit een 13 megapixel-camera achterop en selfies maken kan met de 5 megapixel-camera aan de voorkant. De smartphone komt met 16 of 32GB opslagruimte en draait op een MediaTek Heli A22-processor met 2 of 3GB RAM geheugen. De accucapaciteit bedraagt 3.000 mAh.

Het toestel heeft een eigenwijs sausje gekregen, want de smartphone werkt met Nokia Xpress-on covers. Zo kun je de kleur van de smartphone aanpassen in de tinten Pink Sand, Ice Blue en Forest Green. De Nokia 2.2 komt midden juni op de markt.

Lees ook: camera in het display van een smartphoneEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).