Onderzoek: Android patroonwachtwoord slecht beveiligd

Android patroonwachtwoord
Volgens een onderzoek blijkt het patroonwachtwoord van een Android telefoon slecht beveiligd. Mensen kiezen massaal voor een simpele combinatie, zegt Martle Løge van de Universiteit van Noorwegen op het gebied van technologie en wetenschappen.

Voor haar master onderzocht Martle 4,000 Android telefoons van gebruikers met het patroonwachtwoord. Wat bleek: 77% van de gebruikers beginnen in een hoek met het ontgrendelen van hun telefoon. 44% daarvan begint linksboven in de hoek. Vaak is het wachtwoord van korte duur: in sommige gevallen worden slechts 4 balletjes gebruikt. Het advies is dan ook om de 9 balletjes te gebruiken voor optimale beveiliging. Maar wie heeft er zin om elke keer een halve puzzel te maken voordat je even je Facebook gaat checken? Juist. Niemand.

Een andere mogelijkheid is een duurdere smartphone te kopen die beschikt over een vingerafdrukscanner of een letterwachtwoord in te stellen. Je kunt natuurlijk ook gewoon geen gebruik maken van een wachtwoord.

2 reacties

    • @gijsso: Klopt, de allernieuwste pinpas met giga encryptie chip is ook ‘onveilig’ met de pincode erop geschreven.

      Nadeel van deze wachtwoord methode is dat men snel de swipe figuur kan uitpuzzelen door de vettige swipes op het scherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *