Onderzoek naar prijsmanipulatie Bitcoin

Auteur: , 3 Reacties
Bitcoin

De Amerikaanse justitie gaat zich hard maken voor een nieuwe zaak gerelateerd aan cryptocurrency.

Justitie in de VS heeft een onderzoek gestart inzake de manipulatie van prijzen van populaire cryptomunten als Bitcoin en Ethereum. De autoriteiten denken dat sommige handelaren de prijs van crypto’s op illegale wijze kunnen beïnvloeden door neppe orders te plaatsen zodat de prijs fluctueert.

Op deze manier ‘weten’ de handelaren wat de koers gaat doen en kunnen ze hierop inspelen en geld verdienen. De Amerikaanse justitie gaat de boel in samenwerking met de Commodity Futures Trading Commission onderzoeken. De prijs van Bitcoin kelderde nog verder nadat het nieuws bekend werd. De cryptomunt zit al weken in een dip en wanneer negatief nieuws naar buiten komt over Bitcoin of andere grote cryptomunten zakt de koerswaarde nog verder weg.

Er is amper regulatie binnen de cryptomarkt. Vanuit de financiële wereld en door diverse ICO’s wordt dan ook aangedrongen op meer regulaties om duistere zaken te voorkomen. De blockchain moet juist kunnen fungeren als een transparante alternatieve vorm van valuta, maar dit kan niet zonder actieve toezicht. De komst van regulatie wordt echter door handelaren niet gezien als een positief iets. Zodra landen of instanties spreken over regulaties zie je vrijwel meteen een daling van de koers. (via Bloomberg)3 reacties

No shit Shirlock…
En ze hebben weinig onderzoek nodig. Beetje handelaar die een uurtje naar een book kijkt op 1 van de ‘beurzen’, kan er zo wat manipulatoren uit halen.
Ik wens ze echter veel succes met het maken van een case in deze ongereguleerde bende.
Is het echter een probleem? NEE, dat is het niet. Je bent aan het klooien met gebakken lucht; niet met een bedrijf, niet met een economie en niet met bevolkingsgroepen die worden beïnvloed door de prijs van een grondstof.
Mensen stoppen hun geld in luchtbel. Het is puur gokken. Je stopt je geld niet in de technologie, je stopt je geld in een bedrijf dat een technologie gebruikt.
En ze doen die transacties op een zwarte markt. Dus wat verwacht je nou?

En tov de schrijver: het is dus niet illegaal; want deze zwarte markt is niet gereguleerd. Het is niet eerlijk, maar niet illegaal.
En ook tov de schrijver: de handelaren ‘weten’ niet wat de koers gaan doen. De handelaren ‘weten’ alleen dat er bepaalde strategien zijn die automatisch handelen in product A naar aanleiding van wat ze zien gebeuren in product A. Deze handelaren nemen dus een positie; proberen vervolgens anderen te triggeren om automatisch te handelen; waardoor de prijs verandert. En op het moment de prijs verandert (of eigenlijk: de vraag en aanbod) gaan ze weer uit hun positie met winst. Wat ze dus eigenlijk doen is slimmer proberen te zijn dan de mensen die slim probeerden te doen.
Op de beurs is dit overigens een grijs gebied; een erg leuk grijs gebied in de eind jaren 90 en de jaren 2000. ALS er al zoiets wordt beboet, zijn de boetes vaak nog lager dan de winst.
@gregorius: Eindelijk iemand die het snapt.

Zoveel (naive) mensen die klakkeloos … zonder enige kennis en ervaring hun geld pompen in een luchtbel. terwijl je net zo “makkelijk” woekerwinsten kan maken met andere beleggingen waar de gemiddelde crypto gokker zich nog nooit in heeft verdiept. En dan ook nog eens in echte producten / bedrijven met minder risico.

Vele (zelfbenoemde) beleggers hebben hoog van de daken geschreeuwd. Vele hoor je niet meer schreeuwen.
Wanneer begrijpen mensen eens dat wanneer beleggen makkelijk was …. er nu 7 miljard miljonairs zouden rondlopen ( wat überhaupt al niet kan )

En ja er zijn best wat suc6 verhalen in de crypto. Die worden opgeklopt / uitgelicht en rijkgerekend. Alle mensen die kapitalen zijn verloren … spaarcentjes verdampt etc etc … die hoor je amper.

Tot er stabiliteit en regulering is … was dit het wel. Uitschietertje hier en daar … maar de gebakken lucht loopt langzaam uit de ballon.
Lol, dit gebeurd dagelijks in zo’n beetje elk genoteerd product op de gereguleerde markt.. laat staan op deze ‘markt’

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).