OnePlus 6 krijgt een inkeping en dit is waarom

Auteur: , 3 Reacties
OnePlus 6 krijgt een inkeping en dit is waarom

De opvolger van de OnePlus 5T heeft sterke overeenkomsten met de iPhone X. Volgens OnePlus CEO Carl Pei liggen de zaken iets genuanceerder.

Of Pei nu nuance brengt of niet, de vergelijking is daar. Leg de nieuwe OnePlus 6 naast de iPhone X en je kunt niet ontkennen dat OnePlus wat knip en plakwerk heeft gedaan. In een poging begrip te krijgen van consumenten nam Carl Pei de uitnodiging van The Verge aan om een interview af te leggen.

In het interview geeft Pei de indruk dat de inkeping onvermijdelijk is. Pei draait het juist om. Volgens hem geeft dit ontwerp meer ruimte voor het display. Notificaties worden bijvoorbeeld bovenin het scherm weergegeven. De rest van het display is vrij voor de gebruiker om mee aan de slag te gaan.

Wel zegt Pei dat de inkeping op de OnePlus 6 kleiner zal zijn in vergelijking met de iPhone X. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat zijn smartphone simpelweg minder sensoren heeft. Op de inkeping zit enkel een camera om selfies te maken. De iPhone X heeft er ook sensoren zitten voor gezichtsherkenning.

De komst van de inkeping werd gestart door Essential met de Essential Phone. Dit toestel had een kleine inkeping. Later volgde de iPhone X met een grotere inkeping en nu lijken dus ook andere merken te volgen. Samsung houdt voet bij stuk en weigert mee te gaan in deze nieuwe trend. Waarvoor kudo’s, de Galaxy S8/S9 heeft in mijn ogen een fraaier design dan de Apple iPhone X. Want zelfs nu, maanden na de introductie van de iPhone X, blijf ik de notch zien als een lelijke puist.3 reacties

Ik kwam dit plaatje tegen: https://m.imgur.com/X4ueynN
Ik kan niet bevestigen dat dit de Oneplus is, maar ik vind dit wel een nette oplossing.
@koeberg: Inderdaad! Heel netjes!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).