OnePlus-oprichter reageert pissig na kritiek op OnePlus 3

Officieel: OnePlus 3 vanaf 14 juni zonder invite te koop
De OnePlus 3 wordt heel wisselend ontvangen: de een prijst de betaalbare Android-smartphone, de ander heeft vooral kritiek. OnePlus-oprichter Carl Pei is woest op die laatste groep mensen.

In een review van AndAndtech wordt het AMOLED-scherm van de OnePlus 3 omschreven als de slechtste display ooit. Dit artikel werd ook op Reddit besproken, waarbij een gebruiker opmerkte dat OnePlus gebruik maakt van goedkope Samsung-panelen. Vervolgens was het Pei zelf die commentaar leverde.

“Ik word doodmoe van dit soort vooroordelen. Het lijkt misschien niet zo, maar voor ons bedrijf is het echt beledigend”, aldus Pei, die zich duidelijk al langer druk maakt om de heisa rond zijn merk. “Het begon al met de OnePlus One. Mensen zochten verklaringen voor de lage prijs. Het ging over de tint van het scherm, de vibratiemotor, goedkoper geheugen, enzovoort. Iedereen trok enorm snel conclusies.”

Hij was echter nog niet klaar met de Reddit-gebruikers. “Ik weet precies wat de productie van andere flagships kost. De OnePlus 3 is een van de duurste toestellen om te produceren. Denken jullie echt dat het prijsverschil tussen een 2K AMOLED-scherm en een Full HD AMOLED-scherm enorm is? Samsung heeft de displays gemaakt zoals wij ze willen hebben.

“We besparen niet op onderdelen en zullen dat ook nooit doen. We sparen kosten uit met ons business model, bijvoorbeeld door direct aan klanten te leveren, met een klein team te werken en geen miljoenen uit te geven aan marketing.”

14 reacties

 1. If you can’t stand the heat, you better stay out of the Kitchen !

  Ze willen wel mee doen met de gevestigde orde en dan gaan reviewers ook echt kritisch kijken en dan krijg je dit.
  Specs zijn leuk maar uit eindelijk kijkt men naar performance en met Toestellen als de S7/edge dan heb je de lat enorm hoog leggen en vind je altijd wel punten van kritiek.

  Natuurlijk maken Samsung en Apple dikke winst maar uiteindelijk zetten deze koplopers ook echt wel neer vwb kwaliteit.

  • @turbobrick: dat is toch onzin wat je uitkraamt.
   Laat mij jou herinneren dat de htc9 slecht werd ontvangen. Het scherm was slechter dan zijn voorganger en htc vroeg daar nog de hoofdprijs voor. Voor 399 krijg je een nette toestel die met de huidige flagship kan meten. Als jij voor wat meer graag 300 euro extra voor over hebt is jouw keuze. Zelfs jouw liefdevolle s7 edge is niet perfect.

   • @arnold_jansma: Nou de huidige testen hebben toch wel bewezen dat de One+3 zich helemaal niet kan meten met de huidige Flagships, geeft verder niet want hij is een stuk goedkoper dan bv een Samsung S7 of iPhone maar het is ook een mindere ervaring.

    • @Donstil: Precies …. specs is niet alles.
     En dat is wat we nu al zien, eens kijken hoe het zit na verloop van tijd. Dit hebben we wel vaker gezien bij Oneplus in het verleden.

     Kijk eens naar S7 vervolg reviews 3 maanden later, staat nog steeds als een huis.
     Ben je fan op niet, je kunt niet ontkennen dat Samsung gewoon een dijk van een smartphone heeft neergezet.

    • @Donstil: zich helemaal niet kan meten daarmee overdrijf je gewoon. Het zijn geen mid range specs of is qualcomm 820 dat wel? Het heeft zo zijn minpunten zoals elk toestel heeft. Weleens de externe speaker gehoord van de s7? Waardeloos. Nogmaals voor 399 krijg je bijna geen toestel met zulke top specs. Perfect? Natuurlijk niet

     • @frans_roker: Goed lezen ! Op gebied van het scherm (en daar ging het over) kan hij zich idd NIET meten …. Dag en nacht verschil … En ja, de hogere resolutie maakt wel degelijk verschil uit, ook in de praktijk.
      De tijd dat men die high res onzin vond en liever een zuiniger scherm had ligt ver achter ons.
      Kijk eens naar de videoplay test, de S7 wint het met ruime afstand van alle toestellen dus het kan wel degelijk.

      Veel te veel mensen kijken naar specs net als 18 jarige gozers met net hun rijbewijs praten over motorinhoud bij auto’s.
      Mensen die wat langer rijden weten dat inhoud of cilinders niet altijd wat zegt van de prestaties en de beleving.
      Zo is het ook met smartphones, dikke specs staan niet direct garant voor een snel, soepel en vooral fijn te bedienen toestel.
      Veel hangt af van de onderlinge hardware, want geheugen is te krijgen in vele soorten en maten en ook verschillende prestaties.
      En natuurlijk is er ook zoiets als de juiste afstemming van het geheel op elkaar en de drivers.

      Dit is wat bedrijven zoals Apple al jaren snappen, en de S7 is ook een mooi voorbeeld.

      Kortom, een 820SOC, veel RAM geheugen en een Oled scherm staan niet automatisch garant voor een mega soepele ervaring.

   • @arnold_jansma: HTC is een merk dat het zich schijnbaar kon veroorloven want het was een gevestigde naam.
    One plus is bekend onder geeks maar op de normale consumenten markt (en dat is waar het om draait !) kent vrijwel niemand het.
    Natuurlijk bieden ze veel voor weinig maar de software is ook dit maal niet al te best (kijk speedtest reviews eens) en als zaken zoals een scherm een issue zijn anno 2016 dan zie je waar het prijs verschil vandaan komt.

    S7 is idd niet perfect maar wel het toestel dat op dit moment het meeste scoort, punt ! Kortom komt zelfs nu na ruim een kwartaal na release nog steeds als beste smartphone (allround) uit de bus.

    • @turbobrick: gaat toch niet om dat htc zich dat kan veroorloven? Oneplus is wel degelijk bekend. Ook onder niet geeks. Ik ken genoeg normale consumenten met een oneplus. Je vergeet dat oneplus pas 3 jaar bestaat. Nee je kan ze niet eerst bezichten en aanraken. Daarmee mis je andere consumenten. Maar hoe meer mensen met een oneplus rondlopen hoe meer bekendheid.

     • @frans_roker: de reguliere gebruiker gaat niet lopen klooien met invites en bestellen vanuit het buitenland zoals dat met de 1 en 2 ging.
      Die kopen dat wat bij belcompany ligt of op de website staat van hun provider bij het aangaan van een nieuw contract, of het verlengen ervan.
      De groep mensen die weten wat een Oneplus is is gewoon erg klein en nogmaals absoluut niet de doorsnee consument.
      Nu zijn invites niet nodig voor de 3 maar je gaat hem in de stad niet vinden en reguliere providers leveren hem ook niet.

 2. Ik heb ondertussen de one plus 3. Ik snap echt niet waarom je zou gaan bitchen over het scherm. Ik hou van dit scherm!

  De kleuren zijn zoveel beter dan de one plus 1.

  Wat is er niet goed aan dit scherm dan? De kleuren zijn mooier dan ooit, pixels kan je niet zien en haperingen zijn er NIET.

  Sorry, als je gaat bitchen over het scherm van de One plus 3 …. dan heb je volgens mij echt een probleem hoor…

  • @joris0123: Men gaat prat op het feit dat ze kunnen concureren met de top en dan gaan de reviews dat ook doen. Als je ze dan naast een S7 legt bijvoorbeeld dan zie je echt het verschil wel in resolutie, helderheid en contrast.
   Kortom niks mis met dat scherm maar als je het gaat vergelijken met de huidige benchmark dan komt het te kort al je echt het beste wilt.

 3. Zijn agressieve gedrag was eerder al de reden waarom mensen geen stock CM (in tegenstelling tot oxygen, een van de minder bugrijke versies van android) meer kregen.

  Tijd voor deze CEO om eens naar een psychiater te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *