OneWheel: elektrisch skateboarden op één wiel

Auteur: , 1 Reactie
OneWheel: elektrisch skateboarden op één wiel

Het OneWheel Electric Skateboard is alles wat zijn naam al doet vermoeden: een elektrisch aangedreven skateboard met één wiel.

Misschien niet zo tof als het hooverboard van Marty McFly in Back to the Future, maar deze OneWheel komt aardig in de buurt. Het board werkt volgens de techniek die we kennen van de Segway: dynamische stabilisatie. Leun je naar voren op de OneWheel, dan ga je vooruit. Naar achteren leunen betekent remmen en blijf je in deze positie, dan ga je zelfs achteruit.

Een 500W sterke motor drijft het wiel aan en daarmee kun je een topsnelheid halen van 15 mph (ongeveer 19 km/u). Geen spectaculaire snelheid, maar mocht je vallen is het toch genoeg om enkele milimeters huid achter te laten. De 48V lithium batterij houdt het tussen de 6 en 10 km aan OneWheel fun uit.

Na het behalen van de target op Kickstarter werden de eerste OneWheels op CES 2014 snel uitverkocht voor 1200 dollar per stuk. Er zijn nog enkele exemplaren over die nu voor 1300 dollar te koop zijn.1 reactie

Erg gaaf! Zou het graag kopen, maar 1300 dollar is me toch wel behoorlijk duur.. Gaat het helaas dus niet worden voor mij..
Ik wacht wel ff een jaartje of wat om hem te kopen voor een honderd euro.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).