Onmogelijk: Windows 7 of 8.1 op een nieuwe computer

Auteur: , 9 Reacties
Windows 7

Een ieder die straks een nieuwe PC gaat aanschaffen zal niet meer Windows 7 of 8.1 kunnen installeren.

Microsoft heeft zo graag dat je aan de slag gaat met Windows 10, dat de versies 7 en 8.1 niet geïnstalleerd kunnen worden. Dit komt door een blokkade, afkomstig van nieuwe processors van Intel, AMD en Qualcomm.

De processors eisen minimaal Windows 10. De nieuwe Intel Skylake-lijn trapt af. Een computer met deze processor aan boord zal niets met Windows 7 of 8.1 te maken willen hebben. Eerder haalde Microsoft de oudere versies al uit de verkoop.9 reacties

Hoe zit dat bij bedrijven die laptop gebruiken dan?
@arnold_jansma: Dat kan prima op Windows 10 inmiddels.
@Donstil: Nee hoor, er zijn heel wat bedrijven waar Windows 8 en 10 nog niet gevalideerd zijn. En dan gaat het natuurlijk niet om de PC van de receptionist of van iemand die gewoon wat standaard office pakketten gebruiken.
@tomleeuw: Inderdaad exact. Zo is het bij ons hier ook. Splinternieuwe Dell laptops die van zichzelf W8.1 zijn komen bij ons met een door Dell geinstalleerde preloader met W7. Ben benieuwd hoe lang ze dat nog toestaan dan.
Niet heel vreemd toch dat nieuwe hardware niet meer ondersteund wordt door een oud besturingssysteem? Dat was vroeger met 95/98/xp/vista niet heel anders.
Hoe krijgt een nieuwsbericht een eigen verhaal? Zo dus..

Het is helemaal niet onmogelijk om Windows 7 of 8.1 straks te installeren op je nieuwe pc, enkel de Skylake processor zal geen ondersteuning krijgen (lees: geoptimaliseerd worden voor Windows 7 of 8.1). Skylake werkt simpelweg het best met Windows 10 en zal onder dit systeem support krijgen. Daarnaast is dit bericht gericht aan de enterprise user, niet de gemiddelde consument. Spanning en sensatie om niks dus..
@jessesaris: Dank je voor de inhoudelijke informatie, vond het al een raar verhaal. Je kan, voor zover ik begrijp ook Linux draaien op die nieuwe processor.
@pomoek: Ja das ook handig met de ondersteuning voor de rest van je hardware. #not
@jessesaris: Inderdaad, heb nog gisteren windows 7 op mijn i5 6600k geïnstalleerd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).