Onrust binnen Apple: ‘waar blijft de innovatie?’

Onrust binnen Apple: 'waar blijft de innovatie?'
Wie Apple en haar bedrijfsvoering volgt, weet dat er een scala aan nieuwe producten aan zit te komen. Toch wordt nu gesuggereerd dat er binnen de raad van bestuur onrust is wegens het uitblijven van innovatie.

Analist Charlie Gasparino van Fox Business komt vandaag met een paar stevige claims. Zo zou Apple’s raad van bestuur, waar ook Al Gore zitting in heeft, zich zorgen maken om de snelheid waarmee het bedrijf innoveert. Dit gebeurt onder de huidige CEO Tim Cook minder snel dat onder Steve Jobs, zo luidt de aanklacht.

Gasparino tegen fox Business.

“Het bestuur heeft door dat er iets moet gebeuren om de toekomst veilig te stellen. Men vraagt zich af wat de toekomstige producten gaan brengen, wat er in de toekomst gebeurt en of Tim Cook genoeg innovatie afdwingt als CEO.”

Met innovatie lijkt het bestuur Рmochten de bronnen van Gasparino juist zijn Рniet te doelen op een nieuwe iPad en de iPhone 5 van vorig jaar, maar ̩cht nieuwe producten. De vraag is dus of ze genoegen zullen nemen met de aanstaande iPhone 5S, het nieuwe besturingssysteem iOS 7 en een nieuwe iPad-smaakjes. Wellicht dat er meer wordt verwacht van de iPhone 5C en hoe deze in de markt wordt gezet, en natuurlijk: ̩cht nieuwe producten zoals de iWatch en een Apple-tv.

De positie van Cook zou niet in het geding zijn. Bekijk de video van Gasparino HIER.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *