Ontwikkelaars kraken Cortana, bouwen eigen Android-versie

Auteur: , Geen reacties
Werkt Cortana nu al op Android?

Microsoft wil Cortana naar Android en iOS brengen, maar twee slimme ontwikkelaars zijn de techgigant te snel af.

Cortana is de spraakgestuurde assistent in Windows Phone en neemt die rol straks ook op zich in Windows 10. Hartstikke leuk, maar op de smartphonemarkt is de invloed van Cortana nogal beperkt, omdat het marktaandeel van Windows Phone nog altijd behoorlijk klein is. Daarom vatte Microsoft een tijdje geleden het idee op om Cortana ook naar andere platformen te brengen.

We hebben in dat geval alvast een kleine tip voor de heren in Redmond: neem de mannen achter OrangeSec aan. Zij hebben tijdens Droidcon namelijk een werkende versie van Cortana gedemonstreerd. Tot zover niets bijzonders, ware het niet dat de personal assistent draaide op een Android-toestel.

Portaña (zoals de hack heet) werkt eigenlijk niet eens zo ingewikkeld, want de app maakt nog steeds gebruik van de informatie op de servers van Microsoft. Portaña zorgt er simpelweg voor dat deze servers denken dat ze informatie versturen naar een Windows Phone-toestel, terwijl ze in werkelijkheid communiceren met een Android-smartphone.

OrangeSec is niet van plan Portaña verder te ontwikkelen, al is het maar omdat Microsoft een dergelijke app met een druk op de knop zou kunnen blokkeren. Het ging de ontwikkelaars er vooral om te laten zien wat er met een beetje handigheid voor elkaar kunt krijgen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).