Opgelet: cryptocurrency virussen gespot in Messenger

Auteur: , Geen reacties
Cryptocurrency virus in Facebook Messenger

Heb jij al een apart berichtje ontvangen in je inbox?

De laatste weken is cryptocurrency minen big business. Helaas heeft de trend van Bitcoins en andere digitale valuta ook een keerzijde. Hackers zien in de cryptovaluta namelijk een ideale manier om virussen te maken die hen helpen aan digitale munten ten koste van andere internetgebruikers. Zelfs Facebook Messenger ontkomt er niet aan.

Beveiligingsbedrijf Trend Micro spotte namelijk een virus dat cryptocurrencies genereert in de chat-applicatie. Het virus verstopt zich in een ZIP-bestandje dat in Facebook-chats wordt gedeeld. Maak je gebruik van Chrome op je PC en je opent dit bestand, dan installeert een malafide extensie zich in je browser.

In plaats van een populaire munt minet de extensie de nog relatief onbekende cryptocurrency Monero. Nog irritanter is dat na het downloaden van het ZIP-bestand ook je Facebook vrienden te maken krijgen met hetzelfde berichtje in hun inbox. Een handige manier om in korte tijd zoveel mogelijk onvrijwillige ‘miners’ te werven.

Momenteel is het Digimine-virus gespot in onder andere Zuid-Korea, Oekraïne en Vietnam. Gelukkig is er op dit moment nog geen melding van een Nederlandse infectie. Ben je bezorgd dat je computer misschien geïnfecteerd is, weet dan dat de meeste virusscanners het Digimine-virus herkennen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).