Opgelet! Deze Instagram-app steelt je gegevens

Auteur: , 1 Reactie
Opgelet! Deze Instagram-app steelt je gegevens

Gooi hem van je telefoon. Direct.

In de afgelopen weken is InstaAgent op zowel iOS als Android opgeklommen tot één van de populairste apps van het moment. De app belooft Instagram-gebruikers een lijst te tonen van andere gebruikers die het vaakst op je profiel kijken. Iets dat menig Instagrammer wel zag zitten. Want algehele nieuwsgierigheid. Je hoefde alleen maar een in-app aankoop van tussen de 2 en 10 euro te doen. Oh, en je inlognaam alsook je wachtwoord in te vullen.

Al snel bleek dat de app je inloggegevens gebruikt om spam op je timeline te plaatsen. Ook zijn er berichten van gebruikers die moesten betalen om weer toegang te krijgen tot hun Instagram-account. Deden ze dit niet, dan bleef het account locked. Bovendien werden al je gegevens via clear text verstuurd en op een externe server opgeslagen. Foute boel.

Opgelet! Deze Instagram-app steelt je gegevens

De Android-versie is mondiaal al tussen de 100.000 en 500.000 keer gedownload. Over de iPhone-versie zijn geen cijfers bekend, wel weten dat hij vorige week bovenaan het lijstje met gratis apps stond.

Zowel Google als Apple hebben de app, die bedolven werd onder de negatieve recensies, inmiddels verwijderd.1 reactie

Sowieso je wachtwoord aanpassen van Instagram. Had hem gisteren helaas ook geïnstalleerd, maar het viel me gelukkig al heel snel op dat dit niet goed zat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).