Ouders klagen school aan voor afpakken iPhone van kind

Auteur: , Geen reacties

Wat mensen wel niet over hebben voor hun smartphone...

Een recente rechtszaak in Singapore lijkt een scene uit een verschrikkelijke komedie: De ouders van een scholier klagen de school aan omdat de iPhone van de rebelse jongeman door een docent werd afgepakt. Zo blijkt maar, dergelijke rechtszaken vinden niet alleen plaats binnen de landsgrenzen van de Verenigde Staten.

De Singaporese jongen zat in de les op zijn telefoon te spelen, waarna een docent het toestel van hem afpakte. Vervolgens werd zijn iPhone 7 maar liefst 3 maanden ingehouden. De vader van de jongen dacht daar anders over. Na een aantal onbeantwoorde mailtjes naar de school, stapte de man naar de rechter om de iPhone van zijn kind terug te krijgen.

Gelukkig is de wereld nog niet dusdanig doorgedraaid dat een dergelijke rechtszaak voet aan de grond kon krijgen. De rechter besloot namelijk – geheel terecht, mag ik daaraan toevoegen – dat de jongen zijn toestel voorlopig niet terug gaat krijgen. Het zou immers een verkeerd signaal afgeven als scholieren zonder gevolgen hun telefoon mogen gebruiken. De no smartphone policy van de school zou dan geen enkel nut hebben.

In het rechtszaakrapport staat dat de scholieren over de regels waren ingelicht. Ook was bij ze bekend dat, wanneer er een dergelijke regel verbroken zou worden, het toestel 3 maanden in beslag zou worden genomen. Hoewel 3 maanden natuurlijk een beetje overdreven is, zat de knul dus niet alleen met zijn telefoon, maar ook met vuur te spelen. En dan brand je wel eens je handen.

Overigens zijn vreemde praktijken omtrent de iPhone in Singapore een veelvoorkomend fenomeen. Je zou bij het aanschaffen van een iPhone namelijk zomaar opgepakt kunnen worden. Maar ook in de Verenigde Staten moeten rechters soms rare beslissingen maken omtrent iemands smartphone.
Via: CNetEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).