Pas op met het downloaden van Minecraft skins

Auteur: , 1 Reactie
Minecraft

Een malafide skin kan je computer besmetten.

Via de officiële site is het mogelijk om leuke Minecraft skins te downloaden. Dat ze op de site van de game staan, betekent niet dat alle bestanden even veilig zijn. Kwaadwillenden maken graag gebruik van de onwetenheid van de gamer. En met succes. De anti-virus boeren van Avast hebben bekendgemaakt dat meer dan 50.000 Minecraft-accounts op deze manier besmet zijn geraakt met malware.

De Minecraft-skin bestaat bijvoorbeeld uit een .PNG-bestand. In dit bestand kan de kwaadwillende een code verwerken. Deze code wordt niet opgepakt door de Minecraft-site en ook niet in alle gevallen door anti-virus software. De besmette skins zijn bijna niet te onderscheiden van de reguliere skins. In de afgelopen 10 dagen heeft Avast vastgesteld dat er 14.500 pogingen zijn gedaan om computers van Minecraft-gamers te besmetten.

Het downloaden van een skin is een eenvoudige handeling. Elke Minecraft-speler (en dat zijn er 74 miljoen) kan dit doen. De malware die met een besmette skin komt is in staat om harde schijven te formatteren en back-ups te verwijderen. Daarnaast zijn er meldingen bekend van gamers die berichten in de Minecraft-inbox hebben gehad met teksten als “Your ass got glued, “You have maxed your internet usage for a lifetime,” en “You Are Nailed, But A New Computer This Is A Piece Of Shit.”

Mojang, de maker van Minecraft, is door Avast op de hoogte gesteld. Het bedrijf heeft gezegd te werken aan een fix om het probleem aan te pakken. Minecraft-gamers die regelmatig skins downloaden doen er goed aan om regelmatig de computer te scannen op virussen, aldus Avast.1 reactie

Besturingssysteem impact = Windows

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).