Samsung gaat toetsenbord-lek te lijf

Auteur: , Geen reacties
Samsung Keyboard Hack

Samsung komt binnen enkele dagen met een oplossing voor het lek in het toetsenbord van verschillende mobiele telefoons. Dat meldt toetsenbordenproducent Swiftkey in een blogpost die om onbekende redenen niet meer online is.

Samsung lost zijn problemen heel wat sneller op dan Apple.

Begin deze week kwam aan het licht dat hackers toestellen op afstand kunnen bedienen. Via beveiligingssoftware Knox komt er nu een update die er voor moet zorgen dat het lek niet langer misbruikt kan worden. Hoewel dat laatste sowieso al lastig is, zijn er meer dan 600 miljoen gebruikers potentieel slachtoffer.

De update komt via beveiligingssoftware Knox, die het lek in het toetsenbord gaan repareren. Dat meldt Swiftkey, de producent van de technologie van het schermtoetsenbord. Exploitatie van het lek moet dan onmogelijk zijn. Dit alles staat in een inmiddels verwijderde blogpost van Swiftkey.

Eerder deze week bracht het Canadese beveiligingsbedrijf NowSecure het lek aan het licht. Hoewel het niet eenvoudig is het lek te exploiteren zijn er wel meer dan 600 miljoen gebruikers die er potentieel het slachtoffer van zouden kunnen worden.

Waarschijnlijk zijn Nederlandse gebruikers niet lang kwetsbaar geweest. Samsung zou de fix al sinds begin dit jaar af hebben. Anders dan in de V.S. en Canada worden hier weinig providertoestellen verkocht, met firmware van een mobiele provider. Samsung heeft veel toestellen al een update gegeven, bijvoorbeeld naar Android 5.0. Het ligt voor de hand dat de patch daar onderdeel van was. Nu Knox een update krijgt is Samsung niet meer afhankelijk van providers.

Volgens Swiftkey zijn de toetsenborden in de Play Store en App Store inmiddels veilig.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).