Patiënt helpt doktoren door zijn eigen nier te 3D-printen

3D-Nier
Voordat deze man de operatiekamer inging, gaf hij de doktoren een replica van zijn nier, om de ingreep wat makkelijker te maken.

De techniek in ziekenhuizen wordt steeds beter, maar doktoren weten vaak pas hoe een orgaan van een patiënt er precies uitziet als ze al met de operatie begonnen zijn. De Britse John Cousins had liever dat de doktoren zijn nier al konden bestuderen voordat hij onder het mes ging, en bracht daarom een 3D-geprinte replica mee naar het ziekenhuis.

Tijdens de operatie
Volgens BBC News hebben de chirurgen daadwerkelijk gebruik gemaakt van de geprinte nier tijdens de operatie. De replica hielp mee om de juiste plek te vinden om naar binnen te gaan, nauwkeuriger te werken en de operatie eerder succesvol af te ronden. Als gevolg wil het ziekenhuis in de toekomst vaker gebruik maken van deze techniek, en begint ze in de nabije toekomst een test met 20 verschillende patiënten.

Het duurde vijf uur voordat de printer van Cousins de replica in elkaar had gezet, waarbij de nierstenen waar hij voor behandeld werd goed te zien waren. Door verschillende kleuren en lagen te gebruiken konden de doktoren goed zien waar het probleem zat, en hoe ze te werk moesten gaan.

3D-Geprinte-Nier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *