Pewdiepie dit najaar niet langer het grootste YouTube-kanaal

Auteur: , Geen reacties
Pewdiepie in 2015

Felix Kjellberg was als Pewdiepie lang de ongekroonde koning van YouTube, maar daar kan weleens snel een einde aan komen.

Pewdiepie heeft op het moment van schrijven 65,6 miljoen abonnees. Op een gemiddelde dag komen daar 30.000 subscribers bij, maar zelfs dat is niet genoeg om de koppositie vast te houden. Kjellberg plaatste eerder deze week een video (zie hieronder) waarin hij zijn uitdagers grappend uitnodigt voor een zwaardgevecht, maar zelfs dat lijkt hem niet te gaan redden.

De uitdager in kwestie is het kanaal T-Series, een platenlabel uit India waar regelmatig nieuwe Bollywood-muziekvideo’s geplaatst worden. Op dit moment hebben zij 59,7 miljoen abonnees met een dagelijkse groei van 142.000 subscribers. Hun kanaal heeft al de meeste views en als ze in dit tempo doorgaan, dan passeren ze ergens tussen mei en juni 2019 de grens van 100 miljoen abonnees.

Aangezien de rek er bij T-Series nog lang niet uit is en Pewdiepie hun enorme groei niet kan counteren lijken we november 2018 te kunnen omcirkelen als de maand waarin het gaat gebeuren. Dan zou de wisseling van de wacht plaats gaan vinden en is Pewdiepie niet langer de grootste YouTuber.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).