PewDiePie verliest deal met Disney na antisemitische video’s

Auteur: , 2 Reacties
PewDiePie

De grootste YouTuber zal mogelijk spijt hebben van zijn recente filmpjes.

Het is een dieptepunt in de YouTube-carrière van PewDiePie. Felix Kjellberg, zoals de videomaker heet, dacht grappig te zijn door -in zijn ogen op onschuldige wijze- antisemitische leuzen de wereld in te brengen via een filmpje.

Hij deed dit door een actie via een website genaamd Fiverr. Via deze site kun je andere mensen een videoboodschap laten schrijven. Je betaalt een paar dollar en je krijgt de video in je mailbox. Zo gezegd zo gedaan. Kjellberg liet een acteur, die zich voordeed als Jezus, de zin “Hitler did absolutely nothing wrong” uitspreken. Ook schreef een duo uit Sri Lanka de leus “Death to All Jews” op een bord.

Na publicatie van de video kon de YouTuber met meer dan 53 miljoen abonnees op veel kritiek rekenen. Op zakelijk gebied waren er nog geen consequenties voor Kjellberg, tot vandaag. Disney heeft namelijk bekendgemaakt niets te maken willen hebben met de acties van de Zweed. MakerStudios, een bedrijf van Disney dat een deal had met de YouTuber, heeft alle banden doorgesneden.

Afgelopen zondag bracht PewDiePie nog een statement naar buiten over de video’s. Hierin zegt hij geen kwade bedoelingen te hebben. Toch was het voor MakerStudios een reden om de samenwerking stop te zetten met de 27-jarige videomaker. De antisemitische video’s zijn inmiddels door PewDiePie verwijderd. Een deel van het statement van de YouTuber:

..This originated from a video I made a couple of weeks ago. I was trying to show how crazy the modern world is, specifically some of the services available online. I picked something that seemed absurd to me—That people on Fiverr would say anything for 5 dollars.

I think it’s important to say something and I want to make one thing clear: I am in no way supporting any kind of hateful attitudes.2 reacties

Walt Disney was geen fan van joden. Kwam het soms iets te dichtbij?
Een statement proberen te maken met “foute” statements… Juist ja.
Getuigt maar weer dat mensen die veel geld “verdienen” het niet verdienen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).