Phishing-mailtjes en websites zijn effectiever dan je denkt

Auteur: , 1 Reactie
Phishing-resultaten

Er zijn verrassend veel mensen die geloven dat ze zes miljoen erven van een Arabische prins. Phishing is nog steeds effectief.

Een nieuw onderzoek van Google toont aan dat er een stuk meer mensen zijn die vallen voor de vaak opzichtige phishing-mails. Volgens het onderzoek slaagt de meest succesvolle phishing site er in 45 procent van de gevallen in om iemand voor de gek te houden. De slechtste phishinggevallen halen slechts een percentage van 3 procent. Dit klinkt weinig, maar als je nagaat dat dergelijke mails naar miljoenen mensen tegelijk verstuurd worden, levert het vaak nog steeds een flink aantal slachtoffers op.

Snelle werkers
Het overgrote deel van de phishing-gevallen is afkomstig uit China, Maleisiƫ, Zuid-Afrika en Ivoorkust. Ze werken overigens behoorlijk snel. Twintig procent van alle getroffen accounts zijn binnen dertig minuten al doorgelicht voor informatie. Zodra een account overgenomen is wordt het proces vaak herhaald, waarbij het adresboek van het slachtoffer gebruikt wordt om nog meer phishing te versturen.

De tip van Google om jezelf tegen phishing te beschermen is om altijd op te blijven letten, en gebruik te maken van tweestapsverificatie. Het volledige onderzoek kun je hier lezen.1 reactie

Zolang ik bij mijn moeder EN schoonmoeder nog elke maand een internetbrowser aantref waarbij het halve scherm vol staat met werkbalkjes, geloof ik het graag.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).