Pixelvision 2: handgemaakte retro handheld is tof en duur

Pixelvision 2
Duurder dan hedendaagse consoles, maar dan heb je wel wat.

Lekker gamen op de handheld, wanneer heb jij dat voor het laatst gedaan? Bij ons is het inmiddels ook al een tijdje geleden, dat geven we toe. De Nintendo Switch probeert echter handheldgamen weer een beetje hip te maken. Niet zo gek ook, want het kan enorm leuk zijn. Een ander alternatief is de Pixelvision 2. Deze emulator laat je ook allerlei oude games spelen.

De Pixelvision 2 is een handgemaakte handheld, waarvan er slechts 50 zijn gemaakt. Je hebt op dit moment de keuze tussen een Game Boy Pocket- en Game Boy Advance SP-achtige versie. Er worden echter geen spellen meegeleverd; deze moet je zelf op het internet vinden, iets wat Nintendo steeds moeilijker maakt in haar jacht op illegale aanbieders.

Heb je wel nog een leuk adresje voor oude spelletjes, dan is het enige wat in de weg staat die verdomd hoge prijs: de Pixelvision 2 gaat over de toonbank voor maar liefst 349 euro, duurder dan de consoles van tegenwoordig. Aan de andere kant: hij ondersteunt wel heel wat consolespellen, waaronder die van de NES, SNES, Megadrive, GBA, TurboGrafx-16.

Volgens de maker is het mogelijk om meer dan 10.000 spellen op de Pixelvision 2 op te slaan. Lang spelen is er echter niet bij: na ongeveer vijf uur spelen zit het er wel op. Een alternatief is om hem via een powerbank op te laden. Kortom, duur maar ook een leuk hebbedingetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *