Plague: sociaal netwerk dat data verspreidt als een virus

Plague-App
Sociale media hebben we al genoeg, maar Plague pakt het net even op een andere, leuke manier aan. Zeker als je niet vies bent van foto’s en video’s die viral gaan.

Het mooie aan viral-content is dat ze langzaam maar zeker een enorm publiek bereiken, dat via meer en meer likes en shares steeds maar groter blijft worden. Ziet het als een virus (of plaag), dat zich maar blijft verspreiden en vermenigvuldigen. Niet zo gek dus dat het concept van Plague haast identiek is aan de manier waarop een virus zich onder de bevolking beweegt.

Stop of bevorder de verspreiding
Zodra iemand iets uploadt naar Plague, wordt het automatisch verstuurd naar vier personen die zich in jouw buurt bevinden. Zij hebben vervolgens de keus om het op hun beurt weer door te sturen naar vier willekeurige mensen, of om de ‘verspreiding’ te stoppen als de video/foto niet grappig of de moeite waard is.

Plague-app-effect

Geen volgers nodig
Het leuke aan Plague (naast het originele concept) is dat je geen volgers (zoals bij Twitter) nodig hebt om je content over een gigantisch gebied te verspreiden. Zolang genoeg mensen het de moeite waard vinden, zal het zijn weg vinden naar een nieuw publiek.

Zelf kun je constant zien hoeveel mensen gekozen hebben om je bericht door te sturen, maar je kunt ook gewoon door willekeurige posts scrollen en beoordelen.

Gratis
Het hangt natuurlijk van je omgeving af of je ook daadwerkelijk leuke dingen te zien krijgt, maar aangezien de app gratis is, kun je het altijd proberen. Via deze link kun je de app downloaden voor je Android of iOS-toestel.

Nog geen reacties

  1. ik gebruik plague al een tijdje. erg leuk. wel een dik nadeel; het gebruikt continu je locatievoorziening en trekt je batterij daarmee compleet leeg. moet je echt specifiek uitzetten. niet handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *