Pocophone F1: Marteltest neemt twijfels over plastic weg

Goedkoop, maar duurzaam?
Plastic heeft een slechte naam in de smartphone-industrie, maar wat nou als het goed én goedkoop kan?!

De Pocophone F1 – een submerk van Xiaomi – is misschien wel de heetste mid-ranger van dit moment. Terecht, als je kijkt naar de specs tegenover de belachelijk lage prijs. Voor zo’n €350 tot €450 heb je een smartphone met high-end specs. Een soort nieuwe OnePlus, dus. Maar hoe lang gaat hij mee?

Leuk en aardig, dure hardware in een telefoon, maar als het toestel bij het minste of geringste breekt, heb je daar weinig aan. Dat was initieel ook een van de twijfelpunten bij deze smartphone; de behuizing bestaat voor een groot deel uit plastic. Om een dergelijke lage prijs te waarborgen moet je immers hier en daar wat shortcuts nemen.

Het scherm van de Poco F1 is Gorilla Glass. Hoewel het type niet bekend is gemaakt, krast hij zoals bij alle vlaggenschepen vanaf hardheid 6. Verder is hij helaas niet echt waterbestendig en krast de plastic buitenkant relatief gemakkelijk.

Is dat een dealbreaker? Nu, als je je telefoon jarenlang wilt gebruiken zonder beschermende case, dan wel. Bij normaal gebruik is het daarentegen alsof je gewoon een metalen smartphone hebt; hij is structureel net zo solide als veel duurdere toestellen, zoals de uitzonderlijk fragiele Oppo Find X, die binnen seconden praktisch door midden breekt.

Check hieronder de volledige marteltest, uiteraard inclusief de vermakelijk (en toegegeven nutteloze) hittebestendigheidstest.

[gv data=”IXLvNrUTUYw”][/gv]

Screen @JerryRigEverything

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *