Politie Rotterdam zet zeearend in tegen drones

Gepost op 15-05-2017 om 18:35 door - 5 Reacties »

Politie Rotterdam zet zeearend in tegen drones
Het imposante beest hield een oogje in het zeil.

Vorig jaar deelde de Nederlandse politie een video waarin te zien was hoe een zeearend een drone effectief uit de lucht kon halen. Dat een vogel zo’n bijzondere taak krijgt is uniek te noemen en het filmpje ging dan ook viral. Vandaag de dag is het specifieke filmpje ruim 1,8 miljoen keer bekeken.

Maandag werden de oefeningen met de zeearend in de praktijk gebracht. Op de Coolsingel vierden Rotterdammers feest vanwege de huldiging van Feyenoord. Drones waren niet welkom om videobeelden vanuit de lucht te schieten en daarom had de politie de getrainde zeearend meegenomen.

Uiteindelijk hoefde de roofvogel niet in actie te komen. Het initiatief met de zeearend is een samenwerking tussen de Nationale Politie en Guard From Above. De Nederlandse politie heeft hier een wereldprimeur mee in handen. Nergens anders ter wereld worden roofvogels gebruikt om drones te onderscheppen.

5 reacties
Profielfoto van budha
budha via iPhone app
16-05-2017 om 10:29
2
Fijn, een oplossing voor een niet bestaand probleem. Goed om te zien dat de landelijke politie tijd, mankracht en geld niet inzet om het bedroevend lage oplossingspercentage op te hogen, maar in plaats daarvan een prachtig dier circustrucjes aanleert.
Profielfoto van ruben83
ruben83 via Android app
16-05-2017 om 10:38
0
Een niet bestaand probleem? Jij hebt denk ik er geen weet van wat er met een drone zoal gedaan wordt of kan worden gedaan? Leef jij op een eiland? Met een drone kan je observaties doen als veiligheidsdienst, maar ook ter voorbereiding op een misdaad/aanslag. Ook is er een bom onder te plaatsen om zo een doelwit uit te schakelen. Dit is in nederland nog niet gebeurd gelukkig maar in het Midden-Oosten al vaker. Bijvoorbeeld door radicale groeperingen zoals IS. Wordt even wakker, we leven niet in een samenleving waar alles veilig is. Heb zelf bij diverse veiligheidsdiensten gewerkt, ook een buitenlandse. En ja in Nederland is zo’n arend een erg goed middel lijkt me.
@ruben83: Laat me niet lachen, een drone welke een bom kan dragen is echt niet een speelgoedje (a la DJI phantom) wat zo’n vogel misschien uit de lucht kan halen. Een octocopter van 5 a 8 kg maakt gewoon gehakt van die vogel en in het ergste geval vierliest die 1 redundante propeller. Ik geloof zeker dat drones een pest zijn of kunnen worden, maar een beetje high-end spul is niet met een vogel neer te halen.
Profielfoto van ruben83
ruben83 via Android app
16-05-2017 om 10:40
0
Mijn reactie was overigens bedoeld op de reactie van budha.
Profielfoto van ruben83
ruben83 via Android app
17-05-2017 om 17:55
0
Captain, ik moet zeggen dat ik het met je eens ben dat een zeearend daar misschien niet tegen op kan. Alleen doel ik zelf meer op dat een drone zeker wel als wapen gebruikt wordt door bijvoorbeeld terroristen. En dan hoop ik niet dat het zo’n joekel is waar jij het over hebt. Dan is er weinig redden aan.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!