Politie schrapt druktemeter uit 30APPril-app

Auteur: , 4 Reacties
Politie schrapt druktemeter uit 30APPril-app

De overheid en ICT, het blijkt weer eens een droevige combinatie.

Met veel bombarie werd onlangs de 30 APPril-app gelanceerd. Een initiatief van de politie met als voornaamste doel beter crowd control en crowd management in de hoofdstad te kunnen toepassen. We moesten deze app namelijk massaal downloaden, zodat we vrijwillig doch anoniem onze locatie met de overheid konden delen. Ziet de kit meteen waar het druk is en waar niet.

Collega Robert voorzag de problemen met het ontbreken van 3G-ontvangst op 30 april al. Immers, in Amsterdam heb je dan gewoon nóóit mobiel internet wegens overbelasting van het 3G-netwerk. De politie is daar inmiddels ook achter en schrapt de ‘druktemeter’ uit de applicatie. Ze hebben van een aantal telco’s het advies gekregen de app niet op deze dag te testen. Uit angst voor 3G-overkill – en het feit dat men dan ook geen 112 meer kan bellen – is daar nu gehoor aan gegeven.

Politie schrapt druktemeter uit 30APPril-app

Tegen de NOS zegt een woordvoerder van de politie:

“KPN kan niet garanderen dat het noodnummer 112 goed bereikbaar blijft. En daarom is besloten de mogelijkheden van de app te beperken, om het netwerk te ontlasten.”

Nou ja, het blijft misschien een leuk appje als je in een 3G-loos Amsterdam looproutes, ov-stations, EHBO-posten, de politiebureaus, de toiletten en andere praktische informatie wil opzoeken. Maar waarschijnlijk niet.4 reacties

Apart dat ze zich druk maken over de bereikbaarheid van 112. Zelfs zonder simkaart kan je 112 bellen immers.
@rotarypowah: Met of zonder simkaart, je belt nog steeds via het mobiele netwerk.
Moehaha #fail
Overheid ICT faal. Daar hebben we de la van vol liggen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).