Populaire Netflix titel Designated Survivor kapt ermee

Auteur: , 2 Reacties
Designated Survivor

Een onverwachte zet, zelfs voor de hoofdrolspeler.

Enkele jaren geleden startte ABC met een geheel nieuwe politieke dramaserie, genaamd Designated Survivor. De serie speelt zich af in en rondom het Witte Huis, waar ‘designated survivor’ Kiefer Sutherland na een aanslag plotsklaps het stokje over moet nemen van de omgekomen president. Een veelbelovend concept, maar blijkbaar is het niet genoeg.

Netwerk ABC trekt namelijk de stekker uit Designated Survivor na twee seizoenen. Een nogal opmerkelijke move, aangezien Kiefer Sutherland eerder nog verwachtte dat een derde seizoen er zeker in zou zitten. Daarnaast zorgt de lucratieve Netflix-deal vermoedelijk voor heel wat inkomsten voor ABC.

Het mag blijkbaar niet baten, want de beslissing lijkt resoluut. Een van de grootste problemen rondom de serie is de productie ervan. Terwijl de productie plaatsvindt in Toronto, wordt het schrijfwerk gedaan in Los Angeles, terwijl ontwikkelaar David Guggenheim in New York te vinden is. Ook moet alles van de serie eerst goedgekeurd worden door Sutherland en Guggenheim, voordat het in de serie gestopt wordt.

Al met al heel wat omslachtig werk. Een andere reden voor het stoppen van de serie kan zitten in de kwaliteit van Designated Survivor. Op veel fora is te lezen dat de verhaallijn wel heel bizar begint te worden en het acteerwerk soms te wensen overlaat. Of seizoen 2 eindigt met een eeuwig durende cliffhanger of een sluitend einde, weten we over een paar dagen.

UPDATE: nee, er komt toch een derde seizoen!2 reacties

Hm, kut. Geen hoogdraver, maar toch een sympathieke serie.
Voor mij een beetje een “opvul serietje”. Duidelijk dat dit niet al te lang meer ging duren. Het idee van: wat doe je als je opeens president wordt (terwijl je eigenlijk net bent ontslagen), houdt ergens een keer op. Daarnaast: weinig diepgang. Bedankt, en plaats maken voor iets nieuws (seizoen 3 van Better call Saul?).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).