Populariteit Vine ingestort na videofunctie in Instagram

Auteur: , Geen reacties
Populariteit Vine ingestort na videofunctie in Instagram

Wat iedereen al verwachtte, is nu ook te staven met cijfers. Vine (eigendom van Twitter) heeft enorme klappen gehad van Instagram (eigendom van Facebook).

Met de app van het in juni 2012 opgerichte Vine is het uiterst makkelijk om een stop-motion video van maximaal zes seconden te maken – om te filmen hoef je alleen maar een vinger op je scherm te leggen – en te delen via Twitter & Facebook. Twitter was er van onder de indruk, en kocht de app in oktober vorig jaar.

Het succesverhaal, dat omschreven werd als de Instagram van video, lijkt nu van korte duur te zijn. Instagram besloot namelijk zelf de Instagram van video te worden, en lanceerde onlangs een soortgelijke functionaliteit in haar apps: video’s maken van maximaal 15 seconden, waarbij speciale filters over de filmpjes gelegd kunnen worden. Net als bij de vierkantje fotootjes waar we allemaal zo van houden.

Topsy, een analyticsbedrijf dat toegang heeft tot de data van Twitter, laat zien dat het aantal gedeelde Vine-linkjes sinds de lancering van Instagram Video in elkaar is gestort. Werden er op 19 juni nog 2,5 miljoen linkjes gedeeld op de Twitters, een dag later was dit al gezakt na 1,5 miljoen. Gisteren stond het aantal gedeelde Vine-linkjes op iets meer dan 900.000, terwijl Instagram-links een goeie 1,5 miljoen keer werden gedeeld.

Hieronder ondergang van Vine vergeleken met de opkomst van Instagram.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).