Profielfoto’s op Facebook worden video’s!

Profielfoto's op Facebook worden video's!
Omdat iedereen op Facebook een unieke sneeuwvlok is met oneindig veel talent, kun je dit straks tot uiting laten komen met een video van zeven seconden op je profielpagina.

Selfie-video

Facebook heeft vandaag een nieuwe feature uitgerold. Het is mogelijk om je statische profielfoto te vervangen door een video van maximaal zeven seconden. De video wordt alleen afgespeeld als je iemands profielfoto bezoekt. Wanneer je profiel voorbij komt in een newsfeed wordt echter een enkel frame getoond. Facebook heeft geen datalimiet aan de video’s gesteld. Je kunt een selfie-video maken via de Facebook-app, of een bestaande video uploaden, die automatisch wordt bijgesneden naar het vierkante profielfotoformaat.

Tijdelijke foto

Facebok experimenteert ook met tijdelijke profielfoto’s, waarbij je zelf kunt aangeven wanneer je oude profielfoto weer geplaatst moet worden. Handig als je een overwinning van je favoriete team wilt vieren, iets gays wilt supporten met een regenboogthema, etc.

De twee nieuwe features worden eerst uitgerold naar Facebook-gebruikers in Californië en Engeland. Wanneer Nederland aan de beurt is, is niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *