Project Tango: Google’s nieuwe smartphone met 3D-sensor

Auteur: , 4 Reacties
Project Tango: Google's nieuwe smartphone met 3D-sensor

Deze smartphone geeft een gedetailleerd 3D-model van elke omgeving waar de gebruiker zich bevindt. Een technologie die de deur opent naar interessante toepassingen.

Op een speciale launchsite maakte Google de komst de van de smartphone wereldkundig. Vooralsnog is er niet bijster veel bekend over Project Tango, maar wat wel breed wordt uitgemeten is de 3D-techniek.

Google heeft een aantal knappe koppen uit verschillende landen bij elkaar gehaald om de 3D-technologie te realiseren. Op de achterkant van het toestel is een dieptesensor en een bewegingscamera geplaatst. Samen met de beschikbare hardware geven deze middelen een gedetailleerd 3D-model van de ruimte waar iemand zich in bevindt.

De 3D-informatie kan gebruikt worden om bijvoorbeeld een klein deel van je huiskamer te scannen en er vervolgens een gameomgeving van te maken. Ook kun je virtuele meubels in je huiskamer plaatsen om te kijken of het past in de rest van je interieur.

Meer serieuze toepassingen zijn ook mogelijk. Bijvoorbeeld slechtzienden van live-informatie voorzien met betrekking tot hun omgeving. Denk hierbij aan obstakels, oversteekplaatsen of een vernieuwing in de openbare ruimte.

Er zijn op dit moment 200 Google-smartphones beschikbaar voor onderzoekers. Zij krijgen de toestellen op 14 maart.4 reacties

Ofwel: Google weet nu waar je huis woont, en wat erin staat.
Handig voor inbrekers… Telefoon hacken en je hebt een zeer gedetailleerde ”plattegrond” van het huis. :P
Of… met meerdere telefoons een complete stad scannen en als map in GTA gebruiken.
Had Lucius Fox (Morgan Freeman) in Batman: The Dark Knight niet zulke technologie op telefoontjes om een gebouw in kaart te brengen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).