Rabobank-klanten handelen via de blockchain

Auteur: , Geen reacties
Blockchain

De eerste transacties zijn al gedaan.

Rabobank is de eerste bank in Nederland die de blockchain al toepast onder klanten. Veel banken doen al allerlei experimenten met de technologie, maar Rabobank is de eerste die daadwerkelijk live gaat. Het gaat om het blockchainsysteem we.trade. Op dit platform kunnen klanten transacties uitvoeren. we.trade is een Europees handelsplatform, ontwikkeld voor internationale transacties.

Zakelijke klanten van de Rabobank die op Europees niveau handelen kunnen via de bank het platform gebruiken. Het systeem is ontwikkeld door computergigant IBM in samenwerking met negen banken. we.trade is momenteel te gebruiken in 11 Europese landen. Via de site van het platform kunnen betalingsovereenkomsten worden opgezet.

Handelen via blockchain is een waardig alternatief op het huidige bankensysteem. Transacties verlopen sneller, de transacties zijn veilig en men heeft niet te maken met hoge transactiekosten omdat het gaat om internationale overeenkomsten.

Naast de Rabobank, zijn andere bekende banken als HSBC, Santander en UniCredit aangesloten op we.trade.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).