Reddit geeft naam van piraat niet aan muziekindustrie

Auteur: , Geen reacties
Reddit Logo

Atlantic Records wil graag weten wie er achter een account op Reddit zit. Die informatie heeft het platform, maar helaas voor de platenmaatschappij werken ze totaal niet mee.

Het gaat allemaal om een enkele track van de band 21 Pilots, die eerst verscheen op een Slovaakse filesharingdienst en daarna werd gepromoot op Reddit door gebruiker twentyoneheathens. Eerder had Atlantic de track gedeeld met een zeer beperkt aantal mensen, zoals het management van de band en personen die verantwoordelijk waren voor promotie. Vervolgens vroeg Atlantic Reddit om de gegevens van de gebruiker te overleggen. Het platform doet dat niet, ook niet nu Atlantic een zaak heeft aangespannen.

Reddit lijkt in hun reactie voor de rechtbank te denken dat ze behoorlijk sterk staan. Volgens hen is namelijk niet bewezen dat er sprake is van een contract tussen Atlantic en de gebruiker, of van een financiĆ«le relatie. Dat slechts weinig mensen de track hadden is volgens hen geen bewijs daar voor. Hoewel Atlantic via zijn eigen afspraken duidelijk heeft gemaakt welke sancties een werknemer staan te wachten, is dat voor een niet direct aan het bedrijf verbonden persoon niet duidelijk. Dat zou Reddit het recht geven de informatie niet over te dragen. Reddit wijst er ook op dat niet is aangetoond dat de persoon die het bestand in eerste instantie heeft geĆ¼pload ook degene is die het vervolgens op Reddit heeft geplaatst.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).