Rovio van Angry Birds-werkt aan mobiele gamedienst

Hatch is de nieuwe mobiele gamedienst van Rovio
Angry Birds is misschien wel de eerste game die ons massaal spelletjes liet spelen op de mobiele telefoon. Zouden we nu weer allemaal vallen voor dit nieuwe ding van Rovio?

Dat nieuwe ding heet Hatch en is een mobiele streamingdienst. Tegen een vast bedrag per maand kun je onbeperkt alle games spelen. De spellen zijn afkomstig van onder meer Bandai Namco, Ubisoft, Ustwo en Double Fine. Het gaat om titels als Badland, Leo’s Fortune en Monument Valley.

De games hoeven niet te worden gedownloaden, maar worden naar het apparaat van de gebruiker gestreamd. Spellen zijn gratis te spelen met advertenties. Met een betaald abonnement gaan de de advertenties weg. De prijs hiervan is nog onduidelijk. Hatch wil zijn dienst begin volgend jaar beperkt uitrollen om tests uit te voeren.

Vanuit Hatch kan een livestream worden gestart. In ee nieuwsfeed is te zien welke games vrienden hebben gespeeld en zijn video’s van hun gameplay te bekijken.

[gv data=”0Nf7S0toSY”][/gv]

Rovio zegt dat Hatch een revolutie betekent voor het mobile gaming. “We hebben het sociale gevoel van gaming een beetje verloren. Met Hatch gaan we dat terugbrengen”

Angry Birds is trouwens een van grootste hits ooit.

Zelf kijken we graag naar dit soort streams. Worden we lekker rustig van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *