Salaris van Apple-baas Tim Cook is vorig jaar verdubbeld

Tim Cook
Het salaris van Tim Cook, CEO van Apple, is vorig jaar met 43% gestegen. Mar met alle bonussen is zijn totale vergoeding meer dan verdubbeld!

De topman heeft in 2014 ongeveer 8,1 miljoen euro binnen geharkt (9,2 miljoen dollar). In 2013 verdiende Cook nog ongeveer de helft daarvan (4,2 miljoen dollar), al moeten we eerlijk zeggen dat dit zijn eerste salarisverhoging was sinds 2011. We hebben medelijden met hem. Echt.

Zijn basissalaris bedroeg in 2014 ongeveer anderhalf miljoen euro, maar door diverse bonussen komt hij uit op 8,1 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van Apple. Cook trad in 2011 aan als baas van Apple en dat lijkt geen slechte keus geweest te zijn. Het bedrijf doet de laatste tijd goede zaken, in november bereikte de koers van Apple een recordhoogte. Het bedrijf was toen meer dan 700 miljard dollar waard.

De basissalarissen van andere leidinggevenden namen tevens toe, met ruim 14% tot 1 miljoen dollar. Voor het executive team lag er ook een bonus klaar, deze werden verhoogd tot een maximum van 400% van het salaris.

Nog geen reacties

    • @blata: excuss, je hebt gelijk, het stond er een beetje onduidelijk. Heb de tekst wat bijgewerkt: hij verdiende in 2014 ongeveer 9,2 miljoen dollar. In 2013 verdiende Cook nog ongeveer de helft daarvan (4,2 miljoen dollar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *