Samsung gaat de strijd met Apple aan op dit nieuwe vlak

Samsung gaat de strijd met Apple aan op dit nieuwe vlak

Nog meer betaalpassen in je portemonnee, nu weer eentje van Samsung.

Betaalpassen, hier in Nederland zijn we niet zo bezig met dit soort zaken. We hebben meestal een bankpas en hooguit een creditcard. Hoe anders is dit in de Verenigde Staten. Ze zijn daar gek op betaalpassen in welke vorm dan ook. Niet alleen banken bieden zo betaalmethodes aan, maar ook techbedrijven. Zo heb je de Apple creditcard in Amerika en nu komt Samsung met een concurrerende kaart.

Sang Ahn, president van Samsung Pay in Noord-Amerika, heeft bekendgemaakt een eigen kaart te lanceren. De betaalkaart van Samsung is in samenwerking met het financiële bedrijf SoFi ontwikkeld. Voor nu blijft het bij een aankondiging. Het Zuid-Koreaanse techbedrijf zegt in een later stadium met meer details te komen.

Voor Samsung is de komst van een betaalpas een logische uitbreiding. Ze hadden immers als Samsung Pay wat ook weer sterk lijkt op Apple Pay. Het doel van Samsung is om ‘het leven makkelijker te maken’, aldus Ahn in de blogpost. Of al die betaalmethoden het er inderdaad makkelijker op maken?

Samsung en Apple zijn niet de enigen met een betaalpas. Zo zou Google ook druk zijn met het ontwikkelen van een eigen betaalkaart. Die Amerikanen krijgen het er maar druk mee. Een uitpuilende portemonnee vol met betaal- of creditcards.

3 reacties

  1. Samsung lijkt weer op Apple Pay? Nou nee hoor. Typische Apple fanboy reacties.

    Samsung Pay is veel uitgebreider en biedt ook MST betalingen aan waardoor Samsung Pay in bv een land als de VS op 99% van alle betaalpunten gebruikt kan worden waarbij Apple Pay niet verder komt dan 60%.

    Samsung Pay ondersteunt inmiddels ook betalingen met crypto currencies. Apple Pay niet.
    Samsung Pay heeft een veel meer uitgebreid systeem voor het sparen van punten. Had Appel overigens gekopieerd van Samsung.

    Een Galayxy met Samsung Pay kun je in de Canada (meer landen volgen) als een betaalterminal gebruiken. Handig voor marktkooplui en ZZP’ers die niet over een PIN apparaat beschikken. Apple heeft dat niet.

    Dus hou nou eens een keer op met dat sektarische en vooral onnozele Apple fanboy gedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *