Samsung Galaxy A3 en A5: dunner dan ooit

Auteur: , 3 Reacties
Samsung Galaxy A5 en A3

Het is weer tijd voor een serie nieuwe Samsung Galaxy-telefoons, want er zijn schijnbaar nog doelgroepen die nog niets kunnen vinden in het enorme toestelaanbod van de Koreanen.

Het goede nieuws: de Galaxy A5 en A3 zijn volledig van metaal gemaakt en ontzettend dun met 6,7 (A5) en 6,9 (A3) mm. Zo dun was een Samsung nog nooit. De titel voor de dunste smartphone ter wereld kunnen ze er niet mee claimen, maar lekker slank zijn ze zeker. Om het design naar eigen smaak af te maken, kun je de nieuwe toestellen in allerlei kleuren bestellen.

Samsung richt zich met de A5 en A3 vooral op jonge gebruikers die vergroeid zijn met Twitter, Facebook en Instagram. Je krijgt daarom allerlei hulpmiddelen om de beste selfies te kunnen maken. Het begint met de 5 MP front-camera, met automatische gezichtsherkenning om je te helpen bij het maken van scherpe foto’s. Daarnaast werkt Beauty Face rimpels en puistjes weg en kun je met Wide Selfie zelfs selfie-panorama’s maken.

Dat is natuurlijk leuk, maar uiteindelijk zijn de specificaties van het toestel doorslaggevend. De toestellen krijgen allebei een 1.2 GHz quadcoreprocessor. De A5 heeft een 13 MP camera, een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en beschikt over 2 GB werkgeheugen. Je krijgt standaard 16 GB opslagruimte, maar kunt er altijd voor kiezen dat uit te breiden met een microSD-kaart.

De A3 is met een 4,5 inch-display iets kleiner, terwijl ook andere specificaties wat minder indrukwekkend zijn. Het scherm heeft een resolutie van 960 x 540 pixels, je hebt 1 GB aan werkgeheugen en een 8 MP camera. De processor is voor beide toestellen dus wel gelijk.

De toestellen zijn begin 2015 beschikbaar, maar er zijn nog geen prijzen bekend gemaakt.3 reacties

Het begint steeds mooier te worden bij samsung!
@4244cc: Nu nog die ouderwetse homeknop weg en eens een mooie skin rond android…
@luxaeterna: Die homeknop zal je het mee moeten doen (iets met patenten als hij ook maar marginaal verandert), skin kan ik het alleen maar volledig met je eens zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).