Samsung Galaxy Note 4 heeft het beste scherm ter wereld

Galaxy-Note-4-Scherm
Sorry Apple en andere smartphonefabrikanten, uit dit onderzoek blijkt dat er geen scherm beter is dan die van de Samsung Galaxy Note 4.

De website DisplayMate heeft het scherm van de Samsung Galaxy Note 4 eens goed uitgetest. Uit dit onderzoek blijkt dat het display van de Note 4 beter is dan die van de Galaxy S5, het scherm dat zich tot vandaag ”s werelds beste scherm’ mocht noemen.

Echte kleuren
Naast indrukwekkende resultaten op het gebied van pixeldichtbeid, hoge contrastwaarde en helderheid, scoort de Note 4 vooral goed dankzij de verbeteringen van het AMOLED-scherm. Dit scherm staat erom bekend dat het kleuren niet realistisch weergeeft, waar Samsung flink aan gewerkt heeft. Deze extra aandacht blijkt zijn vruchten af te werpen. De onderzoekers zijn er duidelijk over, de Galaxy Note 4 is “the best performing smartphone or phablet display that we have ever tested”.

Wat (het gebrek aan) schermreflectie betreft zit de Note 4 ook goed. Met een reflectie van 4,8 procent scoort de smartphone erg hoog, aangezien het beste percentage dat DisplayMate ooit gemeten heeft op 4,4 procent ligt. Bovendien is het scherm ongeveer 14 procent zuiniger dan dat van de vorige Note. Om dit even in contrast te zien: dit scheelt 40 procent met een Sony Xperia Z2 en HTC One M8.

Als je diep in de materie wilt duiken, dan kun je het volledige onderzoek van DisplayMate hier lezen. Al die Grafiekjes en tabellen zien er bovendien heel interessant uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *