‘Samsung Galaxy S10 krijgt ultrasone scanner achter scherm’

Auteur: , 2 Reacties
Vingerafdruk

Krijgen we in 2019 wel een vernieuwende Galaxy S-smartphone te zien?

Toegegeven, de Galaxy S9 is een prima toestel. Helaas zijn de vernieuwingen ten opzichte van de Galaxy S8 miniem te noemen, terwijl Samsung wel van ons verlangde om de hoofdprijs te betalen voor haar toestel in het begin. In 2019 moet de Galaxy S10 echter wel op zijn minst één bijzonder vernieuwende feature hebben.

Bekende analist Ming-Chi Kuo stelt namelijk dat het te verschijnen vlaggenschip van Samsung de beschikking krijgt over een ultrasone vingerafdrukscanner achter het scherm. Wanneer de gebruik zijn of haar vinger op het scherm legt, weerkaatst het ultrasone geluid dat wordt ingezet, om zo de afdruk van de vinger te kunnen uitlezen.

Volgens Chi Kuo kan het aantal smartphones met deze scanner oplopen tot 60 miljoen. Ook de Galaxy Note 10 en de duurste Galaxy A-variant komen volgend jaar in aanmerking om deze ultrasone techniek te implementeren. We zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Samsung zou volgens Ice Universe geen heil zien in de ‘slechtere’ optische vingerafdrukscanner achter het scherm, waar onder andere de nieuwe Vivo Nex gebruik van maakt. Waarom precies is niet bekend, maar volgens betrouwbare bronnen had Samsung dezelfde technologie 1 of 2 jaar geleden al kunnen implementeren in haar toestellen, mocht het dat gewild hebben.2 reacties

“In 2019 moet de Galaxy S10 echter wel op zijn minst één bijzonder vernieuwende feature hebben.”

Eerste smartphone met aanpasbaar diafragma is niet bijzonder genoeg voor de S9? En niet alleen de eerste, ook de enige momenteel.
@simonmc: Nee, want het is Samsung … Dan telt het opeens niet meer mee.
Net zoals vele Android features die je het eerste bij Samsung zag in Touchwiz en nu standaard zijn in Android en hier en daar zelfs te vinden zijn zelfs bij Apple.
Net zoals het toepassen van Oled jaren geleden al, het stug volhouden van de 3.5mm jack, irisscan, en ga zo maar door.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).