Samsung Galaxy S8: kwetsbaar of verassend stevig?

Gepost op 20-04-2017 om 18:38 door - 21 Reacties »

Galaxy S8
Hoe zit het met de stevigheid van het nieuwe vlaggenschip van Samsung?

Gelukkig hoef je niet zelf het dure toestel te slopen om daar achter te komen. Er zijn genoeg mensen die dit voor je doen en er vervolgens een video van maken. YouTuber JerryRigEverything bijvoorbeeld. Hij heeft de nieuwe Galaxy S8 in handen en test de stevigheid van de smartphone.

Krassen, vuur en buigen. Van alles komt aan bod in deze video. Uit de test blijkt de smartphone behoorlijk stevig te zijn. Natuurlijk heeft het vlaggenschip ook zwakke punten die JerryRigEverything uitlicht. Op fysiek gebied scoort het toestel overwegend positief. Het is bijvoorbeeld niet eenvoudig om het toestel te buigen. Dat was bij bijvoorbeeld de iPhone 6 van Apple wel anders.

De video kun je hieronder bekijken. De YouTuber maakt ook andere sloopfilmpjes met smartphones. Check bijvoorbeeld DEZE video, waar de videomaker een HTC U Ultra als testvoorwerp gebruikt.

21 reacties   toon alle reacties
Weer eens duidelijk wat daadwerkelijk PREMIUM build inhoud ….
Kan de rest een voorbeeld aan nemen !
@turbobrick: Inderdaad !!! Beter dan de SAMSUNG S6 Edge … Immers

“Moreover, the Edge broke apart at 149 pounds of pressure, whereas the iPhone 6 Plus survived until 179 pounds”.
@dgh74: Ach, als eerste durfden ze destijds een Edge scherm aan en alles wat daarmee samen hangt. Daardoor zijn ze NU in staat zoiets te bouwen wat qua scherm een ongekende kwaliteit heeft, enorm sterke constructie, en een optimale screen/bezel ratio.
Dat het destijds beter kon is inmiddels bewezen middels evolutie en daardoor zijn ze nu in staat dit te doen wat tot op heden nog niemand heeft kunnen evenaren.
@dgh74: Dat was een test in het midden van het toestel. Het punt was dat de 7 plus boog bij de volume knoppen. De 7 plus boog dus al in je zak waarvan vele klachten waren. Deze klachten heeft de S6 Edge nooit gehad.

En het lijkt erop dat Apple weinig geleerd heeft…

Kijk ‘Samsung Galaxy S8 Plus BEND Test vs iPhone 7 Plus!’ op YouTube
https://youtu.be/vGW4vkqA8Tc
@wgaca: Excuus, de 6 plus. Maar zoals je ziet is het niet veel beter geworden met de 7 plus :-)
Mag ook wel voor die prijs!!!!!
@dotternetta: Wat is er met die prijs ?
Prijzen van 800-900 euro zijn niks nieuws in Premium smartphone land.
En als je kijkt naar wat je krijgt (features, build quality, specs) en wat de concurentie bied dan is het niet duur te noemen.
Natuurlijk is het veel geld maar niet bijzonder in dit segment.
@turbobrick: Het is maar net waar je je referentie legt. In mijn ogen is het nog steeds een laptop-bedrag wat hier voor een telefoon gevraagd wordt.

“Ja maar de rest vraagt het ook” hoeft het nog niet de gewoonste zaak van de wereld te maken. Apple is ermee begonnen, de rest volgt en er zijn kennelijk genoeg mensen die het ervoor willen betalen, vaak verborgen in de kosten van een 2-jarig abbo. Mij niet gezien.
@turbobrick: Mijn punt ging over value-for-money, dan moet je niet alsnog weer met een Apple product aan komen zetten…
Ik vind het prima om meer dan €1000 aan een laptop uit te geven. Je hebt dan een krachtig device met minimaal een goed FHD scherm, 512GB opslag en specs waarmee je vele jaren vooruit kunt. Een telefoon is veel kleiner, minder capabel, alleen voor opslagruimte betaal je je al scheel en over twee jaar heb je vaak al weer een nieuwe nodig.
@madmarky: Enne vwb Value for Money …

De premium smartphone vervangt:

– met gemak een pocket camera, koste ook honderden euro’s en heeft vrijwel niemand meer
– een Ipod of andere Mp3 speler, scheelt ook weer zo 100+ euro’s
– Navigatie ala tom tom, een beetje smartphone doet dat beter, sneller, en mooier en veel goedkoper.
– Radar detector, Met diensten zoals Flitsmeister ben je veel effectiever en bovenal niet strafbaar

En zo kunnen we wel even doorgaan.
Allemaal alledaagse dingen voor velen die een laptop uberhaupt niet kan.
@turbobrick: tjezus turbo … pijnlijk om toe te geven maar ben het volledig met je eens :-P

Mensen moeten zich niet blindstaren op het aanschafbedrag ( MINUS eventuele inruil/restwaarde ). En ja 1000 euro is veel geld.

Maar over 2 jaar ( kan 3 tot zelfs 4 jaar mee ) is dat 1.67 EURO per dag … voor iets dat men uren en uren per dag voor bijna alles gebruikt.

Zelfs een telefoon van 1000 euro is uiteindelijk een van de “goedkoopste” gadgets wanneer men gebruiksuren bekijkt.

Heb zelf een aantal bekrompen collega’s die mij met een iphone 7 voor gek verklaren … maar voor 7 euro per dag een pakkie peuken wegroken. Dan ook nog eens iedere dag voor 10 euro uitgedroogde broodjes halen in een lunchzaak om de hoek.

Het is allemaal relatief en men moet eens denken ipv zeuren.
@dgh74: HERSTEL ….. 1.37 EURO per dag :-)
@dgh74: Zijn we het toch nog eens een keer eens.
Het maakt niet uit of je Apple, HTC, Samsung of wat dan ook koopt, voor een premium device betaal je gewoon best wel wat centen (zeker als early adopter) maar dan heb je ook wat en kan je jarenlang veel plezier van hebben iedere minuut van de dag.

Kijk eens naar de afschrijving van een auto, en hoeveel gebruik je die nou echt per dag ?

kortom, je hebt gelijk … Kijkende naar de gebruiksuren per euro is een smartphone het goedkoopste wat je eigenlijk ooit zal kopen als je kijkt naar functionaliteit.
Als je dan Sub premium gaat zitten met bijv. een One Plus toestel dan kan je het rendement verder verhogen.
@turbobrick: psies

Iphone 7

769 ( advies kan goedkoper )
200 ( minimale induil kan makkelijk meer )

730 dagen ( uren per dag gebruik )

Das 0,77 EURO per dag …. waar men zich druk om maakt. Tjeez dat zijn TWEE sigaretten :-) ….. haal daar jouw besparingen nog eens van af ( camera / navigatie etcetc ) dan blijft er amper wat over.

Sterker nog … denk dat ik zelfs heb verdient dankzij mijn telefoon. kortingsacties … files vemijden … korting bedienen door in de winkel lagere prijzen aan verkoper te laten zien … en vooral BERGEN tijd weten te besparen … en tijd is geld. Lijkt allemaal een beetje vergezocht mischien … maar het is allemaal zo normaal dat men er niet eens meer over nadenkt en het als normaal beschouwd.

In de jaren 80 en 90 was ik een hele dag op stap om iets met de meest gunstige prijs te vinden ( en dan was het 50 km verder mischien nog goedkoper ). Koste me een dag. Nu bestel ik het meest goedkope in mijn lunchpauze … en 24 uur later staat het op mijn stoep. Heeft me een dag in winkelstraten lopen bespaard :-). En voor 99% zeker de voordeligste prijs.
@dgh74: En wat dacht je van de besparing aan stroom door de jaren heen … Had alles met een computer gedaan en zet dat af tegen de minimale kosten voor het laden van de smartphone, daarbij kan je altijd en overal laden en vaak daar waar het NIETS kost.


Maar eh DGH74, stiekem wil je ook wel een nieuwe Samsung ;)
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!